Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αγρότες των Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τις συνολικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
Στις 11:00 το πρωί δόθηκε το σήμα εκκίνησης για το μηχανοκίνητο συλλαλητήριο από τον κόμβο των Μουρνιών, με δεκάδες αγροτικά οχήματα να κινούνται προς το κέντρο της πόλης. Η κινητοποίηση κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, όπου οι αγρότες θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Παρά την αναμονή για την καταβολή μέρους των επιδοτήσεων στις 30 Νοεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί, οι αγρότες δηλώνουν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις διεκδικήσεις τους, τονίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Οι αγροτικοί σύλλογοι των Χανίων επισημαίνουν ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις πληρωμές, οι ελλείψεις σε θεσμική στήριξη, η αύξηση του κόστους παραγωγής και τα ζητήματα διαφάνειας στον ΟΠΕΚΕΠΕ καθιστούν την επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους εξαιρετικά δύσκολη.
Δείτε εικόνες:


































