Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στα Χανιά. Το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας κατακλύστηκε από εκατοντάδες νέους  ανθρώπους, εργαζομένους , φοιτητές, μαθητές που είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστες στιγμές με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ .

Αποτέλεσε σημείο συνάντησης για όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα οργάνωσαν σημαντικούς αγώνες για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας , για όλους αυτούς που δε βολεύονται με το άδικο. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκθέσεις του Φεστιβάλ , να συζητήσουν για το πώς σήμερα η νέα γενιά μαζί με τους κομμουνιστές, με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ, μπορεί να οργανώσει τη δικής της αντεπίθεση κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να σκύψει το κεφάλι , να μειώσει τις απαιτήσεις της από τη ζωή. Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στα Χανιά αποτέλεσε για όλους τους συμμετέχουντες μια μεγάλη και σημαντική ανάσα αισιοδοξίας, που δίνει δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Μεγάλη επισκεψιμότητα είχε και η έκθεση των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής, που περιελάμβανε και τη νέα έκδοση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ “Αλήθειες και ψέματα για τον καπιταλισμό: Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας ξεκίνησε με συναυλία από τον Μάνο Τρυπιά που παρουσίασε παλιά και νέα τραγούδια του συγκροτήματος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με το Θέμη Γκιώνη, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή εκαντοντάδων νέων.

Στην ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης ανέδειξε πως ο αγώνας του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος έχει αποτέλεσμα, καλώντας τον λαό και την νεολαία να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Επίσης, κάλεσε τον λαό σε ενιαίο πανελλαδικό αγώνα, για να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε πως το κόστος της πράσινης μετάβασης που ο λαός αναγκάζεται να πληρώσει, τα 3 δις που δίνουν οι γονείς σε ιδιωτική εκπαίδευση, το κόστος για σπουδές, τα τερατώδη ενοικία, οι παρακολουθήσεις δείχνουν ένα κόσμο που σαπίζει. Γιατί την ώρα που ο λαός πληρώνει όλα αυτά, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων έχουν εκτοξευθεί. Επιπλέον,το μέλος της Κ.Ε επισήμανε ότι τα αστικά επιτέλεια προετοιμάζουν τον λαό για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, για να βάλει για μια ακόμη φορά πλάτη στην κρίση. Υπερασπίζονται τον κόσμο αυτόν που είναι γεμάτος από φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, πολέμους. Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια λέγοντας πως μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ άρχισε η ευημερία, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Τελικά ο Θέμης Γκιώνης κατέληξε στο ότι με σπαθί και αγώνα ο λαός θα κερδίσει τη ζωή. Με το ΚΚΕ μπροστά να φωτίζει το δρόμο της προοπτικής για τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό που είναι το πραγματικά νέο και σύγχρονο στον 21ο αιώνα. Που μπορεί να απελευθερώσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας , της παραγωγής για την κοινωνική ευημερία, μέσω της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού σχεδιασμού, με τη συνειδητή δράση και την πρωτοβουλία του εργαζόμενου λαού.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από τον Μίλτο Πασχαλίδη που ξεσήκωσε το κοινό με τη μουσική του.

Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχε και η γωνία του Κόκκινου Αερόστατου, όπου οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν τον Νίκο Μπελογιάννη μέσα από παιχνίδι, δραστηριότητες και ζωγραφική, ενώ τα μικρότερα παιδιά στον παιδότοπο ενθουσιάστηκαν από το παραμύθι ΄΄ένας μέρμηγκας τρανός΄΄ που αφηγήθηκε η Ρούλα Τατσόπουλου και στη συνέχεια, δραματοποίησαν τον ΄΄μέρμηγκα΄΄ του Μάνου Λοίζου. Και στους δύο χώρους οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι μας έφυγαν με μικρά δώρα, που με πολύ μεράκι έφτιαξε η οργάνωση της ΚΝΕ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ