Νομός Χανίων

Χανιά: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών του ΕΣΥ

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Νομού και του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, που απευθύνουν έκκληση για τη σωτηρία των δημόσιων δομών υγείας.

Η κινητοποίηση έγινε με την υποστήριξη του εργατικού κέντρου Χανίων, που κήρυξε στάση εργασίας από τις 5:00 το απόγευμα ως τις 9:00 το βράδυ για τη διευκόλυνση των εργαζομένων. Υγειονομικοί, εργαζόμενοι και πολίτες ζήτησαν άμεσες προσλήψεις και στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας στη χώρα. Ζήτησαν επίσης, την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.

Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσαν δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Κρήτη, καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Παρόντες επίσης στη διαμαρτυρία ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ