Νομός Χανίων

Χανιά: Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 6 χώρες επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκαν σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, 20 μαθητές και 14 εκπαιδευτικοί από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+. Σκοπός αυτού του ΕυρωπαϊκούΠρογράμματος είναι τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτστο οποίο συμμετέχει το 6ο Γυμνάσιο Χανίων σε συνεργασία με τις χώρες αυτές, έχει θέμα τα «Παραδοσιακά Παιχνίδια του 21ου αιώνα από όλο τον κόσμο»  (“21st CenturySkillsThroughTraditionalOutdoorGames”) και έχει ως στόχο την αναβίωση και την εξοικείωση με κλασσικά-παραδοσιακά παιχνίδια τα οποία συνηθίζουν να παίζουν παιδιά στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την αποστολή συνόδευαν ο Διευθυντής του 6oυ Γυμνασίου Χανίων κ. Παναγιώτης Κορακοβούνης, ο Υποδιευθυντής κ. Τίτος Σμυρνάκηςκαι οι εκπαιδευτικοί κα Ειρήνη Καρναβά και κα Αργυρώ Σπανουδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στα Χανιά, και η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ