Νομός Χανίων

Χανιά: Καταδικάστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης για τον ξυλοδαρμό του τελευταίου σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης

Το Πρωτοδικείο Χανίων αποφάσισε την καταδίκη τεσσάρων εν ενεργεία αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολίτη μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Το Δικαστήριο, επέβαλλε ποινές από 6 έως 18 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή στους 4 αστυνομικούς, για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ για το ίδιο επεισόδιο καταδικάστηκε και ο 33χρονος σήμερα πολίτης, σε πέντε μήνες φυλάκισης για πρόκληση απλής σωματικής βλάβη.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί αρνούνται τα πάντα, αλλά ιδιαίτερα επιβαρυντική ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- η ύπαρξη βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος που έχει καταγράψει καρέ – καρέ το αιματηρό επεισόδιο.

Και οι τέσσερις εξακολουθούν να υπηρετούν στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Χανίων -ο ένας στην ασφάλεια- και ήδη έχουν προσβάλει την απόφαση με έφεση, η οποία έχει αναστέλλουσα δύναμη για την εκτέλεση των ποινών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα σε γνωστό νυχτερινό μπαρ, στο κέντρο των Χανίων. Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ πελατών (σ.σ. οι εμπλεκόμενοι έχουν καταδικαστεί σε άλλη δίκη), θύμα της οποίας ήταν και ο 33χρονος και γι’ αυτό στο σημείο είχε κληθεί η αστυνομία.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο μπαρ, είδαν ότι ο 33χρονος παρέμεινε στο κατάστημα ζητώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ώστε να δει το πρόσωπο του ατόμου που είχε επιτεθεί στον ίδιο και στην παρέα του.

Τότε οι αστυνομικοί του ζήτησαν να απομακρυνθεί από την αίθουσα, εξηγώντας του ότι θα επιληφθούν εκείνοι του περιστατικού. Ο νεαρός αντέδρασε, λέγοντας ότι θέλει να δει το βίντεο με την επίθεση που είχε δεχτεί νωρίτερα και τότε ένας εκ των αστυνομικών χειροδίκησε σε βάρος του.

Στη συνέχεια οι υπόλοιποι τον απομάκρυναν βιαίως από τον χώρο, ενώ το επεισόδιο συνεχίστηκε -όπως καταγράφεται σε υπάρχον βίντεο- στον κύριο χώρο του καταστήματος.

Αιμόφυρτος ο νεαρός φαίνεται να αποχωρεί από το μπαρ μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να υποβάλει μηνύσεις και εκεί έλαβε χώρα νέο επεισόδιο, καθώς φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος του αξιωματικού υπηρεσίας και να προκάλεσε μικρές φθορές στον χώρο.

Στη συνέχεια, μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο, λιποθύμησε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύτηκε για πέντε μέρες, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε νομικά σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι έδωσαν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της υπόθεσης, που όμως δεν έγινε πιστευτή, κυρίως λόγω των όσων καταγράφει το βίντεο.

Για το συμβάν διενεργήθηκε ΕΔΕ, στο πλαίσιο της οποίας δεν προέκυψαν ευθύνες και οι αστυνομικοί παραμένουν στην υπηρεσία τους μέχρι και σήμερα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ