Νομός Χανίων

Χανιά: Η συγκλονιστική ιστορία της Ραφαέλας που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο από 8 ετών

Συγκλονίζει η ιστορία της 20χρονης Ραφαέλας, η οποία εδώ και 12 χρόνια κινείται με αμαξίδιο λόγω της τετραπληγίας της.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 8 ετών. Η Ραφαέλα μαζί με τον πατέρα και την αδερφή της επισκέφτηκαν ένα παιδότοπο στα Χανιά κι εκεί, καθώς η 8χρονη Ραφαέλα έκανε τραμπολίνο, χτύπησε στον αυχένα της.

«Όπως χοροπήδαγα γύρισε το κεφάλι μου πίσω και χτύπησα τον αυχένα μου στο κάγκελο. Στη συνέχεια δεν αισθάνθηκα πολύ καλά και ζήτησα να πάω τουαλέτα. Είχα καθυστερήσει και η αδερφή μου ήρθε να δει τι κάνω. Είχαν παραλύσει τα χέρια μου».

«Ζητήσαμε βοήθεια, αρνήθηκαν να καλέσουν το ασθενοφόρο, δεν ήθελαν να εμπλακούν στο ατύχημα. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να με πάει στο νοσοκομείο με το αμάξι του. Μέχρι να πάω είχα παραλύσει ολόκληρη».

Η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.Στο ασθενοφόρο δεν άφησαν κανέναν να μπει, διότι πίστευαν ότι θα πέθαινε στη διαδρομή.

Η Ραφαέλα έμεινε για 10 ημέρες σε κώμα. Οι απεικονίσεις έδειξαν κάταγμα στον αυχένα και οι προβλέψεις των γιατρών ήταν δυσοίωνες.

«Σίγουρα ήταν σοκαριστική η επιστροφή μου. Ήθελα να κάνω ότι κάνουν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά», είπε.

Στην Κρήτη αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Πλέον η Ραφαέλα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και σπουδάζει Βιολογία στο ΕΚΠΑ, ενώ μελλοντικά θέλει να κάνει μεταπτυχιακό στη Νευροβιολογία.

Η ζωή στην Αθήνα θα πει είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα προσβασιμότητας, για παράδειγμα σε καταστήματα ή δημόσιες υπηρεσίες, όμως η ίδια δεν το βάζει κάτω.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ