Νομός Χανίων

Χανιά: Η Διεύθυνση Δασών χορηγεί δασικά δενδρύλλια

Η Δ/νση Δασών Χανίων ανακοινώνει ότι από την 15η Νοεμβρίου 2022 ξεκινά η χορήγηση δασικών δενδρυλλίων από το Δασικό Φυτώριο Χρυσοπηγής.
Τα δενδρύλλια θα διανεμηθούν μετά την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 3-11-2022 και θα ολοκληρωθεί στις 11-11-2022. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τα δενδρύλλια θα διατεθούν σε Δημόσιες Υπηρεσίες, σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά), στρατό, κοινωφελή ιδρύματα, ενορίες, ιερές μονές, προσκόπους, σε συλλόγους υπηρεσίας και στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας.

Τρόπος Διάθεσης
Η διάθεση θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 π.μ. έως τις 14.00. και η παραλαβή των φυτών από το Δασικό φυτώριο, οδός Νεροκούρου. Η προσέλευση θα γίνεται αυστηρά κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί.
Τονίζεται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων δενδρυλλίων που υπάρχουν στο Δασικό Φυτώριο.
Στην απευθυνόμενη στη Δ/νση Δασών αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται ο τόπος που θα φυτευτούν τα φυτάρια και τα στοιχεία του αιτούντος.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνεται έλεγχος από τη δασική υπηρεσία. Ο αριθμός των ειδών που θα δίνεται θα καθορίζεται από την Δασική Υπηρεσία προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ