Νομός Χανίων

Χανιά: Γιατρός διώκεται πειθαρχικά για αναρρωτική άδεια που έλαβε

Έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και την τοπική κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει το αναπόφευκτο λουκέτο στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου.  

Η αναστολή λειτουργίας της κλινικής ήρθε έπειτα από την αναρρωτική άδεια που έλαβαν οι δύο από τους τέσσερις πνευμονολόγους (ο πέμπτος έχει αναλάβει καθήκοντα στα ΤΕΠ) με συνέπεια τώρα οι δύο εναπομείναντες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν των απαραίτητων εφημεριών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Πνευμονολογική Κλινική να μεταφέρονται στις 2 Παθολογικές Κλινικές του νοσοκομείου όπως θα γίνει και με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Διώκεται πειθαρχικά γιατρός

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δύο γιατρούς έλαβε αναρρωτική άδεια μακράς διάρκειας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έληξε η άδεια, αρχές Ιουνίου, έλαβε μία ακόμα η οποία λήγει τέλη του μήνα.

Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος γιατρός έλαβε και εκείνος αναρρωτική άδεια ενός μήνα με συνέπεια οι δύο που έμειναν να σηκώνουν όλο το βάρος των περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο γιατρών διώκεται πειθαρχικά για πλαστή αναρρωτική άδεια έπειτα από απόφαση που έλαβε τόσο ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ