Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Επιλεγμένα έργα ζωγραφικής από την «Νinemia» στον ναό του Αγίου Ρόκκου στην Σπλάντζια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Έργα ζωγραφικής στα οποία κυριαρχεί το έντονο χρώμα και το στοιχείο του πραγματικού επέλεξαν και παρουσιάζουν στην 5η ομαδική τους έκθεση τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Νινεμία.

Η Τζέτα Δουλαβέρη μεταφέρει στα έργα της τοπία από την πατρίδα της τη Ρουμανία ενώ η Κατερίνα Παπαγιαννάκη προσαρμόζει τη δύναμη του ανθρώπου σε εικόνες της νότιας Κρήτης.

«Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο. Κάθε μια εμπνέεται από κάπου αλλού. Η Τάρα από τη θάλασσα, η Σταυρούλα από τη γη, η Κατερίνα από τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων διότι είναι ακτινολόγος κι εγώ από τον εξωτερικό κόσμο των ανθρώπων μιας και είμαι δερματολόγος», αναφέρει σε δηλώσεις της η δερματολόγος – ζωγράφος, Τζέτα Δουλαγέρη.

«Η τέχνη έτσι κι αλλιώς ενώνει, ο προβληματισμός είναι στις μέρες μας αρκετά ευρύς και νομίζω ότι με μια αισιόδοξη οπτική και με πολύ χρώμα προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την εικόνα της νέας πραγματικότητας γύρω μας», τονίζει η ακτινολόγος – ζωγράφος, Κατερίνα Παπαγιαννάκη.

Η Τάρα Γονίδη εκπαιδευτικός, μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Νινεμία, εμπνέεται κυρίως από το στοιχείο του νερού. Η Σταυρούλα Μαυροματάκη εκτός από τις προσωπογραφίες, παρουσιάζει και ένα δείγμα και των κεραμικών έργων της.

«Αυτές οι κοπέλες θα μπορούσαν να είναι το ίδιο πρόσωπο σε διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής και το ψάρι έρχεται να καλύψει τον εσωτερικό κόσμο», επισημαίνει η διακοσμήτρια – ζωγράφος Σταυρούλα Μαυροματάκη.

Ο ναός του Αγίου Ρόκκου στη Σπλάντζια Χανίων στεγάζει μοναδικές δημιουργίες, που αν και διαφορετικού ύφους, δένουν αρμονικά.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ