Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Αύριο Τετάρτη η έκθεση αφιέρωμα για τον σπουδαίο Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μια έκθεση-αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, δέκα χρόνια μετά το ξαφνικό φευγιό του, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη με τίτλο «Το βλέμμα της αιωνιότητας», οι πύλες της οποίας ανοίγουν αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Με υλικό, κυρίως από την τελευταία ταινία του μεγάλου δημιουργού, ο φωτογράφος προσπαθεί να αιχμαλωτίσει τη διαχρονικότητα της σκέψης και του έργου του, που επανέφερε τον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Ο Ηλίας Μπουργιώτης, καταξιωμένος φωτογράφος, με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έκανε την backstage φωτογράφιση των τριών τελευταίων ταινιών του Αγγελόπουλου, μεταξύ των οποίων και της τελευταίας, ημιτελούς ταινίας του, «Η Άλλη Θάλασσα».

Στην έκθεση, της οποίας την επιμέλεια έχει κάνει ο Λευτέρης Λαμπράκης, παρουσιάζονται επίσης αφίσες και κινηματογραφικό υλικό από τις ταινίες του σκηνοθέτη. Λόγω της επετείου του φεστιβαλικού θεσμού, εκτίθενται και άλλα κινηματογραφικά αντικείμενα και τεκμήρια. Με την έκθεση αυτή ξεκινούν επισήμως οι δράσεις του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που αναμένεται άκρως εντυπωσιακό.

 

Παράλληλες δράσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες δράσεις. Πρώτη στη σειρά η προβολή στον δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος» τη Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, της ταινίας «Ο Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Χώρα σε βλέπω» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από αύριο Τετάρτη έως και την Τρίτη 23 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγεμα έως τις 11 το βράδυ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ