ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Αρνητικά για κορωνοϊό τα 100 δείγματα στο Γηροκομείο

Συνάντηση εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31/12/2020, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου, καθώς και τη διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, τον διοικητή Γιώργο Μπέα και τον αναπληρωτή διοικητή, Μάνο Μπολώτη.

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, οι οποίοι ανέλυσαν τα όσα έχουν γίνει για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου και την υγειονομική προστασία των πολιτών.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στην υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά με τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ συγκεκριμένη ενημέρωση έγινε και για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, όπου ανακοινώθηκε ότι βγήκαν αρνητικά τα πρώτα 100 δείγματα που λήφθηκαν, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης από τη δομή.

Παράλληλα, από την ΔΥΠΕ αναφέρθηκε το θέμα χορήγησης του εμβολίου στους πολίτες και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με την κ. Μπορμπουδάκη να τονίζει πως σε κάθε περίπτωση, στην Κρήτη θα προηγηθούν στον εμβολιασμό οι υγειονομικοί και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν οι αιρετοί.

Από τη μεριά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει δυνατότητα να επεκτείνει τις κλίνες covid, αν αυτό κριθεί αναγκαίο ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος Χανίων όσο και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την αγαστή συνεργασία σε όλα τα θέματα, ενώ άπαντες αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ