Νομός Χανίων

Χανιά: Αναβολή στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της διακεκριμένης βιολόγου – «Τα παιδιά της δεν γνωρίζουν τις αποτρόπαιες συνθήκες του εγκλήματος»

Σε μία ακόμη αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της διακεκριμένης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά. Η αναβολή αυτή τη φορά προήλθε λόγω της σημερινής 24ωρη απεργίας.

Χθες βράδυ, ο σύζυγος και η αδερφή της αδικοχαμένης Αμερικανίδας βιολόγου, ενημερώθηκαν σχετικά με την απεργία, την ώρα που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για να λάβουν πτήση ανταπόκρισης για τα Χανιά. Σύμφωνα με την συνήγορο της οικογένειας, Βάσω Πανταζήτα παιδιά δεν θα παραστούν στην δίκη, διότι ακόμα και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν «τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της μητέρας τους».

Αργότερα μέσα στη μέρα, αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος ημερομηνία, η οποία θα προσδιοριστεί πριν το καλοκαίρι, ενώ από τη μεριά της η Πρόεδρος Εφετών, εξέτασε το ενδεχόμενο η δίκη να ξεκινήσει και να διακοπεί για αύριο, κάτι που ωστόσο ήταν ανέφικτο, διότι οι δικηγόροι δεν μπορούσαν να παρασταθούν λόγω της συμμετοχής των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Χανίων στην απεργία.

Παράλληλα, κοινοποιήθηκε στο Δικαστήριο έγγραφο της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, ότι λόγω της συμμετοχής των σωφρονιστικών στην απεργία δεν θα πραγματοποιηθούν μεταγωγές.

Βάσω Πανταζή: «Να υπάρξει μια αμετάκλητη απόφαση»

«Επιθυμία της οικογένειας είναι να υπάρξει μια αμετάκλητη απόφαση. Ήταν σημαντικό σήμερα ότι φάνηκε η αγωνία του δικαστηρίου να αποδοθεί η δικαιοσύνη και οι συγγενείς να έχουν μια αμετάκλητη απόφαση στα χέρια τους για τον άνθρωπο που στέρησε με τόσο αποτρόπαιο τρόπο την ζωή αυτής της γυναίκας, συζύγου, κόρης, αδερφής και μαμάς τους» σημείωσε η κα Πανταζή, από την μεριά της υπεράσπισης της κατηγορίας.

Για το γεγονός ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν το μέγεθος της φρικαλεότητας του εγκλήματος, σημείωσε: «Είναι μια επιλογή που έχουν κάνει συνειδητά η αδερφή της θανούσης και ο μπαμπάς τους. Με την βοήθεια ψυχολόγων τα παιδιά όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούν να ξεπεράσουν το γεγονός ότι η μαμά τους ήρθε για ένα συνέδριο στην πανέμορφη Κρήτη και δεν επέστρεψε ποτέ. Γνωρίζουν ότι έχει υπάρξει ο θάνατός της, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις αποτρόπαιες συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ