Νομός Χανίων

Χανιά: 6 χρόνια χωρίς αναστολή για παράνομη εμπορία ζώων και κακοποίηση 25 σκύλων

Μια σπουδαία απόφαση πήρε σήμερα το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χανίων που θα αποτελέσει σταθμό και νομολογία για πολλές τέτοιες υποθέσεις ανά την Ελλάδα .
Σε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων , 3 χρόνια για την κακοποίηση 25 σκύλων κατ εξακολούθηση και 3 χρόνια για παράνομη εμπορία ζώων και 15.000 χρηματικό πρόστιμο με το σημαντικότερο όλων ότι η απόφαση είναι χωρίς αναστολή ,κάτι που σπανίζει στα δικαστικά δεδομένα .

Ο καταδικασθείς διατηρούσε στην οικία του και αλλού σε χωριό του Αποκόρωνα σε τρισάθλιες συνθήκες ζώα τα οποία , όπως ελεγθη και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία πολλά τα έκλεβε από οικίες ανθρώπων , τα πουλούσε και στη συνέχεια τα ξανάκλεβε και τα ξανά πουλούσε ενώ ζευγάρωνε συνεχώς τα άρρωστα ζώα , κυρίως λυκόσκυλα και λαμπραντόρ και πουλούσε τα κουτάβια του χωρίς εμβόλια και βεβαίως χωρίς άδεια εκτροφής .

Τα 25 ζώα , ένα εκ των οποίων πέθανε την επόμενη μέρα του αυτόφωρου ενώ άλλα γέρικα και άρρωστα κατέληξαν αργότερα λόγω προχωρημένων ασθενειών και της χρόνιας κακουχίας τους , αφαιρέθηκαν επι τόπου με εισαγγελική εντολή και έχουν πλέον υιοθετηθεί .

Στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ζητήθηκε η ποινή να είναι χωρίς αναστολή λόγω της ιδιαίτερης και χρόνιας παραβατικότητας του κατηγορούμενου όχι μόνο σε υποθέσεις ζώων αλλά και σε πολλές άλλες .

Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ για την ίδια υπόθεση

Να σημειώσουμε , ότι σήμερα εκδικαζόταν και άλλη υπόθεση παράνομης εκτροφής και εμπορίας σκύλων στα Χανιά με 7 κατηγορούμενους , η οποία μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων αναβλήθηκε για αργότερα .

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω και δημόσια της δικηγόρο μας κα Μαρία Παπαδάκη που με την επαγγελματική της επάρκεια και το “τσαγανό” της συνέβαλε τα μέγιστα μαζί και με τους μάρτυρες στο αποτέλεσμα αυτό .

Η παράνομη εμπορία ζώων στα Χανιά , στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μια μάστιγα στην οποία οφείλεται σε αρκετό βαθμό και η ύπαρξη των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη την χώρα.

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ