ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αυτό είναι το σχέδιο για τη δακοκτονία στην Κρήτη – Πέρα από την ποσότητα ζητούμενο και η καλή ποιότητα του ελαιολάδου

Σε μια καλή χρονιά για το ελαιόλαδο όπως όλα δείχνουν είναι στραμμένο το ενδιαφέρον στην Κρήτη, με δεδομένο ότι η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις χειρότερες για το προϊόν τα τελευταία χρόνια.

Με επίκεντρο την προστασία του προϊόντος, η Περιφέρεια Κρήτης ήδη τρέχει διαγωνισμό για τα συμπληρωματικά φάρμακα της δακοκτονίας  στη βάση του ότι φέτος η έναρξη μπορεί να γίνει με αμεσότερες κινήσεις, αφού ήδη από πέρυσι έχουν υπογραφεί τριετείς συμβάσεις με εργολάβους και παγιδοθέτες άρα η δακοκτονία θα μπορεί να τρέξει από τη στιγμή που κριθεί, με βάση τους ελέγχους που γίνονται  στα στάδια σχηματισμού του καρπού αλλά και για τους πληθυσμούς του δάκου και πάντα στο χρόνο που αυτό κριθεί απαραίτητο και με δεδομένες τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Προσδοκώντας σε μια καλή χρονιά πάντως, αυτό που φαίνεται ότι πλέον σταθμίζεται ως σημαντική παράμετρος είναι εκτός από την ποσότητα, η ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου.

Με στόχο το προϊόν να μπορέσει να κερδίσει την υπεραξία που του αξίζει, πάντως εκτός από δακοκτονία και άλλες δράσεις, ζητούμενο όπως επισημάνθηκε είναι η διάθεση του προϊόντος με όρους απόλυτα ανταγωνιστικούς και πάντως στη βάση την ανάγκης για τυποποίηση. Με αυτό ως δεδομένο άλλωστε όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης γίνονται ήδη αλλά προωθούνται και νέα σεμινάρια και εκπαιδευτικές ενημερώσεις για όλη την αλυσίδα παραγωγής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ