ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αύριο το Τριπρόσωπο της Εκκλησίας της Κρήτης – Ένα βήμα πριν την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης ξεκινά αύριο, με την εκλογή του τριπρόσωπου, που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία ανάμεσα στους 8 Μητροπολίτες της Κρήτης.

Στις 11 αύριο το πρωί έχει οριστεί το ραντεβού της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου με μυστική ψηφοφορία θα εκλεγούν οι τρεις από τους 8 ιεράρχες ως υποψήφιοι του θρόνου της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Είναι η πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά, που η εκλογή του τριπρόσωπου γίνεται ως εσωτερική διαδικασία, καθώς ο σχετικός νόμος άλλαξε το 2014, μετά από αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης. Μέχρι το 2014 η επιλογή του τριπροσώπου γινόταν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, που θα συνεδριάσει στις 11-13 Ιανουαρίου 2022 και την οποία αποτελούν 12 ιεράρχες.

Οι επικρατέστεροι εκ των οκτώ μητροπολιτών της Κρήτης θεωρούνται ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.Ευγένιος, ο Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ