ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αύγουστος: Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το υπέροχο τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου

Ο “Αύγουστος” του Νίκου Παπάζογλου αποτελεί ένα κλασικό και πολύ αγαπημένο τραγούδι, ενώ οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία του δεν αφήνουν κανέναν ακροατή ασυγκίνητο.

Το έχουμε σιγοτραγουδήσει πολλές φορές και το έχουμε ακόμη περισσότερες, τόσο από τον δημιουργό του καθώς και από άλλους καλλιτέχνες που το έχουν διασκευάσει.

Ωστόσο, ίσως να μην γνωρίζαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι και τις σκέψεις που είχε ο ίδιος ο Νίκος Παπάζογλου όταν το έγραφε, όπως και το πού απευθύνεται.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός είχε μοιραστεί την ιστορία του τραγουδιού λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό του 1978.

Τότε, η σύζυγός του και η νεογέννητη κόρη του πήγαν στην Αμερική, ενώ ο ίδιος πήγε στο Πήλιο, στο σπίτι του Διονύση Σαββόπουλου, μέχρι να φτιαχτεί το δικό τους σπίτι

Εκεί, ο Νίκος Παπάζογλο γνώρισε μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα και φοβήθηκε τόσο πολύ τον εαυτό του, που έφυγε γρήγορα για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μη χαλάσει τον γάμο του, κλείστηκε μέσα και έγραψε το τραγούδι.

“Το τραγούδι πότε δεν το έγραψα σε χαρτί. Το θυμόμουν απ’ έξω.

Το μισό είναι για την κόρη μου και το μισό γι’ αυτήν την κοπέλα”, έχει δηλώσει ο ίδιος.

#pgnews

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ