ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Άρης Παπαδογιάννης : Το Santa Run είναι ευθύνη όλων μας να γίνει! Ο θεσμός πρέπει να διαφυλαχθεί…

Mε πρωτοβουλία της παράταξης μας «Η Απάντηση τα Χανιά μας», ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 6/11/2019 το θέμα της ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης του Santa Run, όπως αυτή ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους διοργανωτές.
Ως παράταξη δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ, όχι μόνο να μην ματαιωθεί το φετινό το Santa Run αλλά να τεθούν και οι βάσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο εν λόγω θεσμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, ανέδειξε τα Χανιά κατά την εορταστική περίοδο, σε σημείο αναφοράς πανελλαδικά και αποτέλεσε πραγματική «ανάσα» για κοινωνικά ιδρύματα του τόπου μας, τα οποία πασχίζουν καθημερινά για την λειτουργία τους.
Το σωματείο Santa Run, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων στα Χανιά και την καθιερωμένη γιορτή των Άϊ Βασίληδων , βοηθούσε – και πρέπει να εξακολουθήσει να βοηθά – τα σωματεία ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη»και «Ορίζοντας», που ασχολούνται με παιδιά της πόλης που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και στα οκτώ χρόνια δράσης του, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 400.000 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για τις ανάγκες αυτών των ιδρυμάτων.
Ο Δήμος Χανίων, πρέπει ν’ αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και χαιρετίζουμε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. – από τον δήμαρχο, αλλά ο χρόνος «τρέχει» και οι κινήσεις μας δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, αν θέλουμε το «κόκκινο ποτάμι» να τρέξει και φέτος στους δρόμους της πόλης τα Χριστούγεννα.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και αντίστοιχες πρωτοβουλίες, καλό θα ήταν να αναληφθούν και από άλλους τοπικούς φορείς άμεσα και συντονισμένα.
Τα μέλη της παράταξης μας δηλώνουν ξεκάθαρα πως είναι μέσα στους πρώτους εθελοντές, για να γίνει και φέτος το Santa Run στα Χανιά μας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ