Δήμος Κισάμου ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Aqua Jewel: Προσέκρουσε στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού στα Κύθηρα αναχωρώντας για Κίσαμο

Στον προστατευτικό λιμενοβραχίονα του λιμανιού στο Διακόφτι Κυθήρων προσέκρουσε χθες το βράδυ το πλοίο Aqua Jewel, κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του προς Κίσαμο.
Σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης αναφέρει:
“Φίλες και φίλοι,
όπως γνωρίζετε, εδώ και λίγες ώρες, το πλοίο Aqua Jewel, έχει προσκρούσει στον προστατευτικό λιμενοβραχίονα του Λιμένος Διακοφτίου Κυθήρων. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι, άνω των 8bf. Το πλοίο αποβίβασε ασφαλώς το σύνολο των επιβατών και οχημάτων με προορισμό τα Κύθηρα και το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του προς Κίσαμο.
Η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε από πολίτες (στο ζήτημα αυτό θα επανέλθω μετά την αίσια έκβαση του ζητήματος).
Από την πρώτη στιγμή και μέχρι αυτή την ώρα βρίσκονται στο Λιμάνι ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσανεβάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καλλίγερος (Πρόεδρος ΔΛΤ) και Παναγιώτης Ζαντιώτης και ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Καψάλης καθώς και συνεργάτες του Δήμου.
Το ΔΛΤ, παρά το γεγονός ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, έχει θέσει με εντολή μου σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας την εταιρεία αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης με την οποία είναι παγίως συμβεβλημένο, σε περίπτωση που αυτό μας ζητηθεί.
Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το συμβάν, επικοινώνησα τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Παππά, όσο και με τον Αρχηγό του ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη καθώς και με σειρά άλλων αρμοδίων.
Κύριο μέλημα των αρχών είναι καταρχήν η ασφαλής αποκόλληση του πλοίου, προκειμένου αυτό να ελεγχθεί και να πιστοποιηθεί η αξιοπλοΐα του. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία καταβάλει προσπάθεια προκειμένου να καλύψει τη γραμμή με άλλο πλοίο.
Έλαβα, τέλος, την πρωτοβουλία και επικοινώνησα με τους πλοιοκτήτες του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, το οποίο ως γνωστόν ευρίσκεται στην περίοδο της ετήσιας ακινησίας του, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι σε κάθε ενδεχόμενο, τα νησιά μας Κύθηρα και Αντικύθηρα, δεν θα αποκοπούν ακτοπλοϊκά από τους λιμένες σκοπιμότητος, μέχρι την οριστική επίλυση του προκύψαντος προβλήματος”{.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ