Νομός Χανίων

Από το Γουβερνέτο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής του Δήμου Χανίων για την 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από το μνημείο πεσόντων στη Μονή Γουβερνέτου,σε μια λιτή επιμνημόσυνη τελετή, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 81η Επέτειο από την Μάχη της Κρήτης. Την επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των πεσόντων Ακρωτηρίου, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου, κ. Ειρηναίος.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους,Στέλιο Μιχαηλάκηκαι Γιάννη Γιαννακάκη, ενώ το παρών έδωσε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κώστας Γύπαρηςκαθώς και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων του τόπου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κατά το σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Η Μάχη της Κρήτης, ανάγκασε απλούς ανθρώπους να γίνουν στρατιώτες και μαχητές υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και να γράψουν μια από τις σημαντικότερες σελίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης εξιστορώντας τα πολεμικά γεγονότα κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ακρωτήρι, επεσήμανε: «Σε μια περίοδο που οι καπνοί του πολέμου απειλούν να σκεπάσουν τους ουρανούς όλης της Ευρώπης, είναι απαραίτητο μελετώντας την ιστορία μας, να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για ιστορία γεμάτη ηρωισμό και γενναιότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ