ΕΛΛΑΔΑ

Από το γάμο… στο νοσοκομείο – Μαζική τροφική δηλητηρίαση με βαριά συμπτώματα

Άσχημη κατάληξη είχε το γλέντι ενός γάμου στην Παιανία, τα ξημερώματα της Δευτέρας (04/06), όταν πολλοί από τους καλεσμένους εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, για την μεταφορά τους στα νοσοκομεία της Αττικής ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας, ενώ 11 από τους παθόντες παρέμειναν για νοσηλεία με βαριά συμπτώματα.

Οι καλεσμένοι κατανάλωσαν τρόφιμα κατά τη διάρκεια γαμήλιας δεξίωσης που έγινε σε κτήμα στην Παιανία.

Οι αστυνομικοί μάζεψαν τρόφιμα που είχαν πετάξει στον κάδο έξω από τον πολυχώρο, τα φύλαξαν σε ψυγεία του αστυνομικού τμήματος και τα παρέδωσαν σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα σταλούν στον ΕΦΕΤ, όπου θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

«Εύχομαι ο ένοχος να τιμωρηθεί γι’ αυτό που πάθαμε»

Όπως μετέφερε θύμα στο Star, «ήταν μπουφές άρα δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί ο σύζυγός μου λιποθύμησε και εγώ δεν ένιωθα καλά και πολλοί άλλοι. Εύχομαι ο ένοχος να τιμωρηθεί γι’ αυτό που πάθαμε».

Από την πλευρά της, η εταιρεία που ενοικίαζε τον χώρο για την διεξαγωγή της δεξίωσης, σχολίασε σχετικά ότι, «δεν έχουμε εμείς δικό μας catering». «Είχαν ένα σωρό γλυκά και τα είχανε στον ήλιο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές για να καταλήξουν λέγοντας: «Περιμένουμε να δούμε, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ότι έχουμε εμείς την ευθύνη».

Πάντως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο του πολυχώρου, όπου έγινε ο γάμος, όπως και τον υπεύθυνο του κέτερινγκ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ