ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

Αντώνης Καρυώτης: Βεβήλωσαν το εικονοστάσι που είχε τοποθετηθεί στη μνήμη του (εικόνες)

Τρεις μήνες ακριβώς από τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη, που έχασε με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή του τον Σεπτέμβριο, στο πλοίο Blue Horizon, στο Λιμάνι του Πειραιά, ένα λυπηρό γεγονός έρχεται να μας καταδείξει πώς ορισμένα άτομα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο…

Σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά και τις εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το piraeuspress.gr και επιβεβαιώνουν το γεγονός, άγνωστοι βεβήλωσαν το εικονοστάσι που τοποθετήθηκε στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη στο Λιμάνι της πόλης και συγκεκριμένα στην πύλη των πλοίων της Κρήτης.

Εικονοστάσι Αντώνης Καρυώτης

Όπως μεταδίδεται, άγνωστοι αφαίρεσαν εικόνες και σταυρούς από το εικονοστάσι. Δεν αρκέστηκαν, όμως σε αυτό… Ξερίζωσαν ακόμα και τα λουλούδια που είχαν φυτέψει οι δικοί του άνθρωποι.

Εικονοστάσι Αντώνης Καρυώτης

H ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες Κυριακή), ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από δύο άτομα που είχαν αναλάβει τον καθαρισμό-συντήρηση εικονοστασίου, το οποίο είχε τοποθετηθεί εντός του λιμανιού του Πειραιά (πύλη Ε3), στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, σχετικά με φθορά του εν λόγω εικονοστασίου και κλοπή του περιεχομένου του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση και κινήθηκε αυτεπαγγέλτως η διαδικασία ποινικής δίωξης κατά αγνώστων δραστών για παράβαση των άρθρων 372 (κλοπή) και 378 (φθορά ξένης ιδιοκτησίας) του Π.Κ.», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ