Ευθεία επίθεση σε όσους διεκδικούν τη θέση του προέδρου του κόμματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος λέγοντας ότι «κάποιοι μετατρέπουν την αναγκαία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», ενώ ανακοίνωσε εσωκομματικές εκλογές για τις 6 Οκτωβρίου και για τις 13 του μηνός, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές θα συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους, ενώ προανήγγειλε και debate μεταξύ των υποψήφιων. Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευθύνη του να την κλείσει το συντομότερο δυνατό».

Νωρίτερα κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αύξηση του ποσοστού του κόμματος κατά 50%.

«Δεν πρέπει να καταστροφολογούμε. Την ώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει παντού, το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το πράσινο είναι στον πολιτικό χάρτη της χώρας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή ότι ο προερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα Αντόνιο Κόστα ανέλαβε νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα που το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «αντίπαλοί μας δεν υπάρχουν σε αυτήν εδώ την αίθουσα. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά μάθαμε στο τέλος να προχωράμε μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, όταν διαψεύσαμε όσους προέβλεπαν ότι ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ είχε κλείσει. Και όταν θα έρθουν οι διαδικασίες και όταν ολοκληρωθούν να είστε σίγουροι ότι όπως είπα το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου του 2021 ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και τότε δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ, νικητής θα είναι η δημοκρατική παράταξη, νικητής θα είναι ο λαός και η πατρίδα».