Δήμος Κισάμου

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ για τον αγώνα των μαθητών στο Καστέλλι

Η ΚΝΕ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών στο Καστέλι που διεκδικούν ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο, δε θα έχει στόχο να βγάλει φθηνούς εργαζόμενους με σκυφτό κεφάλι και χωρίς δικαιώματα, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Χαιρετίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καστελίου που διεκδικούν το αυτονόητο στον 21ο αιώνα δηλαδή να κάνουν μάθημα σε ασφαλής χώρους και να έχουν όλους τους απαραίτητους καθηγητές.

 

Η συνεχής υποβάθμιση στα σχολικά κτήρια είναι συνέχεια αυτού που ζήσαμε πριν αρκετούς μήνες με τις καταστροφές στο νομό από τις βροχές, καταστροφές που ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Είναι η πολιτική που δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές για να μπορεί να δίνει εκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις. Γιατί οι κυβερνήσεις μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνουν κάθε έργο ανάλογα με τα κέρδη που προσφέρει και όχι με τις ανάγκες που καλύπτει. Με αυτά τα κριτήρια θεωρούν κόστος τις επισκευές των σχολικών κτηρίων ή τη συντήρηση του εξοπλισμού τους για να έχουν την απαραίτητη θέρμανση. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία το 55% των σχολείων παραμένει για πάρα πολλά χρόνια χωρίς προσεισμικό έλεγχο.

Για τις ελλείψεις καθηγητών και τις εκατοντάδες χαμένες ώρες μαθημάτων ή τις ειδικότητες που κλείνουν κάθε χρόνο στα ΕΠ.ΑΛ δεν ευθύνεται το γεγονός ότι το σχολεία της επαρχίας είναι απομακρυσμένα αλλά το ότι σε κανένα σχολείο πανελλαδικά δε πραγματοποιούνται μόνιμοι διορισμοί καθηγητών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί.

 

Ο αγώνας των μαθητών είναι η πραγματική απάντηση στα προβλήματα του σχολείου και στα σχέδια της κυβέρνηση και του υπουργείου παιδείας που θέλουν το σχολείο να φτιάξει νέους που δε θα σκέφτονται, δε θα ονειρεύονται αλλά θα είναι με σκυφτό κεφάλι χωρίς δικαιώματα.

 

Λένε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να προσφέρει 4 δις το χρόνο για το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη περιοχή για τα κέρδη των λίγων. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να ανακαινισθούν πάνω από 1500 σχολεία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσφέρει τεράστιες επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε μεγαλοξενοδόχους για να φτιάχνουν τα νέα «ανάκτορα» τους αλλά και τις τεράστιες απαλλαγές σε φόρους στους εφοπλιστές. Με αυτά τα χρήματα πόσα σχολεία θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καθηγητές, εξοπλισμό εργαστηρίων και ότι άλλο απαραίτητο;

 

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη

  • Γιατί σήμερα δεν είναι λογικό να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλα κτήρια, να μην υπάρχει στα σχολεία σύγχρονος εξοπλισμός, χώροι άθλησης για τους νέους.
  • Δεν είναι λογικό να δίνουν οι οικογένειές μας ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια και την ίδια στιγμή να μην μορφωνόμαστε ολόπλευρα, να μην αναπτύσσουμε τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας
  • Δεν είναι λογικό να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψυχαγωγία, ξεκούραση
  • Δεν είναι λογικό ένας νέος να μην μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα η οικογένεια του.

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των μαθητών

και ολόκληρου του λαού.

 

Δίνει μια άλλη προοπτική σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα. Την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που ζούμε σήμερα, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

 

Γιατί τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα παλεύουμε για ένα σχολείο που δεν θα μας διαχωρίζει αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις. θα μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις τέχνες, τον πολιτισμό, και τον αθλητισμό. Έτσι κάθε μαθητής θα μπορεί να ανακαλύψει, να αναπτύξει τις κλίσεις του και να «ξεκλειδώσει» πολλές περισσότερες! Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογικά μέσα, εργαστήρια, βιβλία και καθηγητές.

Γιατί τα όνειρά μας δε χωράνε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που για μας και τις οικογένειές μας προβλέπει φτώχεια, ενώ σε κάποιους λίγους εξασφαλίζει χλιδή και πλούτη!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ