ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ Δήμος Κισάμου

Αν ήταν η Κίσαμος νησί! (ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ)

Δεν θα ισχυριστώ ποτέ πως μια δημοτική αρχή μπορεί από μόνη της να αναπτύξει μια περιοχή, όμως αυτό που επιβάλλεται να κάνει είναι να δημιουργήσει τις υποδομές για να έρθουν επενδυτές. Κι αυτό ισχύει και για την Κίσαμο που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και μάλιστα διδασκόμενη από τα λάθη άλλων περιοχών.

Έχω γράψει και παλαιότερα: φαντάζεστε ο Δήμος Κισάμου να ήταν ένα νησί; Με τρεις από τις καλύτερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και με παγκόσμια αναγνώριση. Με πλούσια ιστορία (Πολυρρήνια, Φαλάσαρνα, Ροκκαία κ.α.).

Με εξαιρετική και μακραίωνη μουσικοχορευτική παράδοση. Με μια πανέμορφη ενδοχώρα και με μια πλούσια γη. Θα ήταν από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας, έστω κι αν ήταν μικρό.

Ωστόσο, καθώς η Κίσαμος δεν είναι μόνη της νησί, αλλά βρίσκεται στην Κρήτη χωρίς ανεπτυγμένο τουρισμό και με ελάχιστες υποδομές, όπως ήταν φυσικό οι χιλιάδες επισκέπτες της θα προτιμήσουν άλλες περιοχές για να διαμείνουν. Με άλλα λόγια, την αγαπούν αλλά δεν την παντρεύονται. Όχι γιατί κάποιος μας σαμποτάρει, αλλά γιατί απλά δεν προσφέρεται για διαμονή αν εξαιρέσουμε μερικά ξενοδοχεία που κάποιοι ηρωικοί συντοπίτες μας δημιούργησαν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ