Γεύση - Ψυχαγωγία ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αλήθειες και παράξενα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη Μονόπολη

Η Μονόπολη αποτελεί σίγουρα ένα από τα διασημότερα επιτραπέζια παιχνίδια στον κόσμο και από τα πλέον αγαπημένα.

Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται.

Σύμφωνα με την εταιρεία που εκδίδει το παιχνίδι, από τότε που ο Τσαρλς Ντάροου το πατένταρε το 1935, το έχουν παίξει περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας το έτσι “το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο.” Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όμως, είχε καταγραφεί πιο νωρίς, το 1999, όπου οι στατιστικές της εταιρείας ανέφεραν ότι ο αριθμός παικτών άγγιξε τα 500 εκατομμύρια. Πίσω όμως από αυτή την μεγάλη εμπορική επιτυχία υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε…

1. Η Μονόπολη σήμερα κυκλοφορεί σε 111 χώρες και 43 γλώσσες, ενώ έχουν πουληθεί πάνω από 280 εκατομμύρια αντίτυπα.

2. Η αρχική έκδοση περιλάμβανε 10 πιόνια: Σίδερο, πορτοφόλι, φανάρι, αυτοκίνητο, δαχτυλήθρα, παπούτσι, ημίψηλο καπέλο, πολεμικό πλοίο, κανόνι και ένα κουνιστό αλογάκι.

3. Tο μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι κράτησε 1.680 ώρες, ήτοι 70 ολόκληρες μέρες!

4. Η εμβληματική εικόνα του άντρα με το ημίψηλο που έγινε σύμβολο του παιχνιδιού και ονομάζεται «Πλούσιος Θείος με τα Σακιά» δεν είναι απίθανο να εικονίζει τον διάσημο επιχειρηματία J.P. Morgan, κάτι που υποστηρίζει και το περιοδικό Jetset Magazine.

5. Η πιο ακριβή Μονόπολη που πουλήθηκε ποτέ είχε δημιουργηθεί από έναν διάσημο κοσμηματοπώλη του Σαν Φρανσίσκο, τον Sidney Mobell, και στοίχιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 2 εκατομμύρια δολάρια!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ