Γεύση - Ψυχαγωγία

«Άγριες Μέλισσες»: Πεθαίνει ο Δούκας – Τον ακολουθεί στον θάνατο η Μυρσίνη

Πριν από μήνες σε συνέντευξή της η Κατερίνα Διδασκάλου είχε περιγράψει τη σχέση της Μυρσίνης και του Δούκα στις  «Άγριες Μέλισσες» ως το «τέλειο ζευγάρι» και είχε προβλέψει ότι ο μόνος που μπορεί να τους χωρίσει είναι ο θάνατος.

Πολλές εβδομάδες μετά η «προφητεία» της ηθοποιού επαληθεύεται με τον πιο δραματικό τρόπο. Ο Δούκας και η Μυρσίνη θα αφήσουν την τελευταία πνοή τους με διαφορά ημερών, μονιασμένοι αλλά χωριστά.

Το τέλος του σατανικού ζευγαριού στις «Άγριες Μέλισσες»

Όπως είδαμε, ο Δούκας, ο οποίος νιώθει την ανάσα του Ακύλα στο σβέρκο του και φοβάται τη Μυρσίνη η οποία θέλει να τον αφήσει ταπί, μεταβίβασε στους δύο γιους του την περιουσία για να είναι, όπως πίστευε, ασφαλής.

Τελικά αυτή μανούβρα, την οποία έχει κάνει και στο παρελθόν -για όσους παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο της σειράς-, θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ο Νικηφόρος με τον Κωνσταντή θα ρίξουν όλο το βάρος τους στο project των Καρυών, όμως θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση και το σχέδιο τους θα καταρρεύσει.Η απόρριψη των Καρυών έχει ως αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί η συζήτηση για την δημιουργία αεροδρομίου στο Διαφάνι, κάτι που σημαίνει τον οριστικό αφανισμό του χωριού.

Μπροστά σε αυτή την προοπτική, ο Κωνσταντής με τον Νικηφόρο επιλέγουν να σώσουν το χωριό εις βάρος της οικογενειακής περιουσίας. Όμως ο Δούκας, ο οποίος μυρίζεται από χιλιόμετρα τις προθέσεις των γιων του, είναι αποφασισμένος να πάρει ξανά τον έλεγχο της περιουσίας που ο ίδιος παραχώρησε και να αφήσει τους συγχωριανούς του στο έλεος της μοίρας τους.

Στήνει παγίδα στον Κωνσταντή, όμως, λίγο πριν φέρει σε πέρας τα σχέδιά του, η Πηνελόπη, που δεν έπαψε ποτέ να εργάζεται για την δικαίωση του Αλέξη, πείθει την Αντιγόνη να πει την αλήθεια για το μοιραίο βράδυ και πετυχαίνει την καταδίκη του.

Ο Δούκας Σεβαστός θα αφήσει την τελευταία πνοή του στη φυλακή από ανακοπή. Το τέλος του θα συγκλονίσει τη Μυρσίνη που πλέον είναι ολομόναχη στη ζωή, με μοναδική συντροφιά της την πιστή Αγορίτσα. Η γυναίκα που επέδειξε σε όλη της τη ζωή ανεξάντλητη σκληρότητα και εκδικητική μανία, αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη στον χαμό του μοναδικού συντρόφου που της ταίριαζε και την καταλάβαινε.

Το τέλος της Μυρσίνης θα έρθει από το χέρι της και, παρότι θα σοκάρει τα παιδιά της, θα τους δείξει ταυτόχρονα τον δρόμο για τη λύτρωση.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ