ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου «Η Μεγαλόνησος»

Ξεκινώντας τα αφιερώματα μας στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρητών που δραστηριοποιούνται εκτός Κρήτης, παρουσιάζουμε τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου «Η Μεγαλόνησος», με τον οποίο συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά με το χορευτικό του τμήμα τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σκόπελο.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983, αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη και έχει έδρα σε τριόροφο ιδιόκτητο κτίριο στη συμβολή των οδών Κρητικού Πελάγους & Σούδας 8 στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής.

Στο υπόγειο στεγάζεται η αίθουσα εκδηλώσεων, στο ισόγειο παραδίδονται μαθήματα χορού – λύρας – λαγούτου, στον 1ο όροφο στεγάζονται τα γραφεία του συλλόγου και στον 2ο λειτουργεί ψησταριά και αίθουσα ψυχαγωγίας.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνα Στεφανουδάκη

Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Λαπιδάκης

Γραμματέας: Μανώλης Δασκαλάκης

Ταμίας: Βασίλης Μπαλαμιώτης

Υπεύθυνη χορευτικού: Ελένη Παρσωτάκη

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Γιάννης Φραγκιαδάκης

Έφορος: Νικόλαος Δημητρόπουλος

Στο παρελθόν υπηρέτησαν τον Σύλλογο από τη θέση του προέδρου: Γιάννης Σαρρής, Γιάννης Βολικάκης, Ζαχαρίας Βαφάκης, Κώστας Σκευάκης, Τάσος Μαστορακάκης, Γεώργιος Μουδατσάκης, Διονύσης Λινοξυλάκης, Βασίλειος Στεφανουδάκης (πατέρας της σημερινής προέδρου), με 12 συνεχή χρόνια στην προεδρία.

Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες του συλλόγου: τρεις συμμετοχές στις εκδηλώσεις για την έξοδο του Μεσολογγίου, χορός στην Σκόπελο, καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων με γνωστούς καλλιτέχνες, αντάμωμα γεύσεων με την Ήπειρο, έκθεση κρητικών προϊόντων σε Ζάππειο και Πασαλιμάνι, διοργάνωση αιμοδοσίας, παρουσίαση χορευτικού στη λέσχη αξιωματικών στην Ρηγίλλης κ.α.

Καλή πορεία στο έργο σας

Δημήτρης Γρυμπαουλάκης

Πρόεδρος Συλλόγου Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ