ΔΙΕΘΝΗ Εκδρομές - Ταξίδια

Αεροπορική θα ζυγίζει πλέον και τους επιβάτες μαζί με τις βαλίτσες!

Mια αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να ζυγίζει τους επιβάτες μαζί με τις χειραποσκευές τους, προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα το βάρος του αεροπλάνου πριν από την απογείωση.

Όπως μεταφέρει η Daily Mail, η αμφιλεγόμενη κίνηση προέρχεται από την φινλανδική αεροπορική Finnair, εκπρόσωπος της οποίας είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι άρχισαν να «ζυγίζουν» τους επιβάτες που αναχωρούν από το Ελσίνκι από τη Δευτέρα (5/2).

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 500 εθελοντές πελάτες έχουν συμμετάσχει στις ζυγίσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος της αεροπορικής, Kaisa Tikkanen. Εξήγησε πως οι αεροπορικές υπολογίζουν το βάρος του αεροπλάνου, του εσωτερικού του και των επιβατών για να εξισορροπήσουν την πτήση και να την καταστήσουν πιο ασφαλή.

Συνήθως χρησιμοποιούν μέσα βάρη που προέρχονται από στατιστικές έρευνες, αλλά έχουν το δικαίωμα να συλλέγουν και δικά τους δεδομένα. Η Finnair διαβεβαίωσε τους μελλοντικούς πελάτες της ότι τα στοιχεία που συλλέγονται δεν συνδέονται «με κανέναν τρόπο» με τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Μόνο ο υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών που βρίσκεται στο σημείο μέτρησης μπορεί να δει το βάρος σας, ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε στη μελέτη με το κεφάλι σας ήσυχο», δήλωσε ο Satu Munnukka, επικεφαλής του προσωπικού εδάφους στη Finnair.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ