Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στην Αμμουδάρα, όταν ένας Άγγλος τουρίστας, εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, βρέθηκε μέσα στον ποταμό Γαζανό και προσπαθούσε με δυσκολία να παραμείνει όρθιος στο νερό.
Τις στιγμές κατέγραψε με την κάμερά του ο Αλέξανδρος Καστελιανάκης, ο οποίος βρισκόταν εκεί και βιντεοσκοπούσε τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της λήψης αντιλήφθηκε την παρουσία του άνδρα στον ποταμό και, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, αποφάσισε να παρέμβει άμεσα.
Η παρουσία του Αλέξανδρου Καστελιανάκη στο σημείο ήταν συμπτωματική, καθώς αρχικός σκοπός του ήταν να καταγράψει εικόνες από τη θάλασσα. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε τι συνέβαινε λίγα μέτρα μακριά του, έστρεψε την προσοχή του στον τουρίστα και αναζήτησε έναν τρόπο για να τον βοηθήσει.
Η κατάσταση απαιτούσε γρήγορη αντίδραση, καθώς ο άνδρας βρισκόταν ήδη μέσα στο νερό και επιχειρούσε να διατηρήσει την ισορροπία του. Ο Καστελιανάκης δεν έμεινε απλός παρατηρητής, αλλά αξιοποίησε ό,τι υπήρχε διαθέσιμο γύρω του προκειμένου να προσφέρει βοήθεια.
Συγκεκριμένα, εντόπισε ένα από τα καλάμια που βρίσκονταν στην περιοχή και το πέταξε προς το μέρος του τουρίστα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιαστεί από αυτό.
Ο Άγγλος κατάφερε να αρπάξει το καλάμι, γεγονός που επέτρεψε στον Αλέξανδρο Καστελιανάκη να τον τραβήξει προς την όχθη. Με αυτή την κίνηση ο άνδρας απομακρύνθηκε τελικά από το νερό και το περιστατικό έλαβε τέλος.



















