Υλικά
1 κιλό ώριμα σύκα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
¼ κ.γ. σπόροι γλυκάνισου, σκόνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και βράζουμε για 25 λεπτά. Αποσύρουμε και αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tips
- Τα σύκα ταιριάζουν πολύ με διάφορα μπαχαρικά οπότε αντί για γλυκάνισο μπορείτε να βάλετε κανέλα ή γαρύφαλλο, έτσι θα πηγαίνει τέλεια με το γιαούρτι και θα μπαίνει σε τάρτες και κέικ.
- Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη μαρμελάδα και λίγο καυτερή προσθέτοντας μαύρο πιπέρι ή λίγο τσίλι. Με αυτόν τον τρόπο θα ταιριάζει περισσότερο με τυριά, αλλαντικά, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια κλπ.
Πηγή: ekriti.gr






















