Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Αγιορείτικη σκορδαλιά με σπανάκι και καρύδια

Η σκορδαλιά, γνωστή και ως αλιάδα, είναι ένα συνοδευτικό πιάτο που μοιάζει με πουρέ. Οι παραλλαγές της είναι άπειρες αντικατοπτρίζοντας την ποικιλία των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η αγιορείτικη εκδοχή της σκορδαλιάς είναι αναμφίβολα από τις πιο γευστικές και λιγότερο αναμενόμενες.

Στην αγιορείτικη σκορδαλιά το «πάντρεμα» ανάμεσα στο σπανάκι και τα καρύδια δίνουν ένα υψηλής γαστριμαργικής αξίας αποτέλεσμα στην κατά τα άλλα ταπεινή και ενίοτε παρεξηγημένη σκορδαλιά.

Υλικά:1,5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο, 1,5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια, 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο, 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο, ξύδι ή χυμός λεμονιού, αλάτι.

Εκτέλεση:Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να χτυπηθούν, πρώτα σε σιγανή και έπειτα στη μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε τη σκορδαλιά κατά τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στο γουδί.

Καλή επιτυχία…





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ