Γεύση - Ψυχαγωγία

Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό και μοντέρνο

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΕ ΣΤΥΛ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ M_archive ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ © ΦΩΤΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ Τ040 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ 001-050 2009 ΕΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΕΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 2009 ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΨΑΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ /Volumes/Mphoto/M_archive/ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ/001-050/Τ040/ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΓΑΝΙ/ΣΥΝΤΑΓΕΣ/

Υλικά: 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες), 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα, 2 σκελίδες σκόρδου (σε λεπτά φετάκια), ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένα), αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 – 3 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα – λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ