ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Έκρηξη τουριστικών κρατήσεων – Το 50% των αεροπορικών θέσεων έχει ήδη πωληθεί

Μετά απο τρία χρόνια πανδημίας έρχεται η ολική επαναφορά του τουρισμού, με «έκρηξη» κρατήσεων στην Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης ότι ήδη έχει πωληθεί το 50% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το νησί.

«Πρόκειται για τεράστιο νούμερο» σημείωσε ο κ.Τσακαλάκης επισημαίνοντας ότι την προηγούμενη διετία, το αντίστοιχο νούμερο δεν ξεπερνούσε το 10 %.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» Γιώργο Πλιάκα η πτήση αυτή της Easy Jet ήταν η πρώτη προγραμματισμένη πτήση από το εξωτερικό, ενώ το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου αναμένεται η άφιξη ενός μεγάλου αριθμού πτήσεων που θα φτάσουν τις 30.

«Ξεκινά η τουριστική περίοδος για το αεροδρόμιο και το νησί, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας και είμαστε αισιόδοξοι και γι’ αυτή τη χρόνια» ανέφερε ο κ. Πλιάκας.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ρεθύμνου ανέφερε ότι κάποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Απρίλιο ,ωστόσο ουσιαστικά η σεζόν αρχίζει τον Μάιο .

Όλες οι μονάδες θα είναι ανοιχτές και η μέση πληρότητα θα είναι της τάξης του 60%-70%.

Αναφορικά με τους μήνες από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ,τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα.

Ο κ.Τσακαλάκης είπε ότι φέτος δεν περιμένουμε κόσμο μόνο από την Ευρώπη, αφού θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι αφίξεις Ισραηλινών και Αμερικάνων .

Επιπλέον θα έχουμε τουρίστες ,σε μικρότερο βέβαια αριθμό, από χώρες όπως είναι η Ινδία, η Κίνα και ο Καναδάς.

Η έκθεση του Βερολίνου ολοκληρώνεται αύριο και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της «Γερμανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης» η κυρίαρχη εικόνα είναι ότι οι Γερμανοί δεν κάνουν οικονομία στις διακοπές τους.

«Διαπιστώνουμε φέτος μία δίψα για ταξίδια και αυτό είναι πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον» είπε.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ