Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Εγκατέλειψαν ροντβαϊλερ στην εθνική οδό!

Αυτό το θηλυκό ροντβαϊλερ εγκαταλείφθηκε στο σταυροδρόμι των Νοπηγείων το βράδυ της Πέμπτης. Το σκυλί μπήκε σε ξεκλείδωτο αυτοκίνητο ενός αγνώστου το οποίο ήταν εκεί μόνο επειδή είχε μείνει από μπαταρία!
Το πρωί της Παρασκευής, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έλαβε κλήση από αστυνομικό και καταγγελία ότι άφησε ένα μεγαλόσωμο μαύρο σκυλί σε αυτοκίνητο στον καυτό ήλιο. Ο άγνωστος διαμαρτυρήθηκε: «Μα δεν έχω ένα μεγάλο μαύρο σκυλί, έχω ένα μικρό άσπρο και είναι εδώ μαζί μου! “
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και η αστυνομία επισκέφθηκαν τα Νοπήγεια και τελικά άφησαν ελεύθερο το σκυλί.
Δύο ώρες αργότερα, τουρίστας κατήγγειλε ότι είδε τον σκύλο να τρέχει στον αυτοκινητόδρομο, ενώ αστυνομικοί έφτασαν, και έλαβαν εντολή να δέσουν τον σκύλο.
Ο σκύλος είναι μεγάλος σε ηλικία, έχει λοιμώξεις στα μάτια και δεν μπορεί να δει πολύ καλά, είναι φοβισμένος και αγχωμένος και αντέδρασε επιθετικά στις νέες συνθήκες.
Οι Φιλόζωοι Κισάμου -μαζί με την αστυνομία, τον δήμο, την κτηνιατρική και τη βοήθεια φαρμακείου- σχεδίαζαν να ναρκώσουν το σκυλί αύριο και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Σήμερα το πρωί όμως ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κελαΐδης διαπίστωσε ότι επαγγελματίας εκπαιδευτής σκύλων στα Χανιά (με τον οποίο είχε μιλήσει την Παρασκευή αλλά ήταν σε διακοπές) ήταν πλέον διαθέσιμος, και ήρθε αμέσως να την βγάλει από τον αυτοκινητόδρομο και να την φέρει σε μια ελιά.
Τώρα είναι ασφαλής σε μια μακρά αλυσίδα, με σκιά, φαγητό, νερό, ηρεμία και ησυχία και αντέδρασε αμέσως στην αλλαγή της κατάστασης ηρεμώντας και καλωσορίζοντας μερικά νεαρά κουτάβια κοντά.
Οι εθελοντές της ομάδας μας θα την ταΐζουν, θα ποτίζουν και θα την καθαρίζουν (οι άλλοι εθελοντές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι! ), και οι κτηνίατροι θα την επισκεφθούν για να την ελέγξουν αυτή την εβδομάδα. Δεν καταφέραμε να την ελέγξουμε για μικροτσίπ ακόμα, αλλά φαίνεται ότι είναι ένα σκυλί σπιτιού που έχει εγκαταλειφθεί βάναυσα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
– Αστυνομικοί Κισάμου
– Αστυνομικοί του ΒΟΑΚ
– Πυροσβέστες Κισάμου
– Εργαζόμενοι του Δήμου και αντιδήμαρχοι
– Κτηνίατροι Ελευθέριος Χατζηδάκης, Orfeas Daskalakis Anastasia Dimanopoulou
– Φαρμακοποιός Γιαννης Φαραγγιτακης
– Dog catcher Φανούριος Γεροντίδης
– ο ιδιώτης που προσέφερε τον ελαιώνα του
– αρκετοί άλλοι ιδιώτες που προσέφεραν συμβουλές, υλικό, πληροφορίες και γενική υποστήριξη.
Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη, επικίνδυνη και αγχωτική υπόθεση αλλά ευτυχώς όλοι αντέδρασαν επαγγελματικά και προσεκτικά. Ντροπή στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν βάναυσα αυτή την ώριμη κυρία!




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ