ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Σήμερα η μεγάλη συναυλία με τίτλο «Στο φως της μνήμης»

Σπουδαίοι καλλιτέχνες της Κρήτης ενώνουν απόψε τις φωνές τους με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο Θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στ’ Ανώγεια. Βασίλης Σκουλάς, Ψαραντώνης, Μιχάλης Καλλέργης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Νίκη Ξυλούρη, Νικόλας Καράτζης, Μαρίνα Δακανάλη και Βασίλης Α. Δραμουντάνης, μας «ταξιδεύουν» με το πρωτότυπο μουσικό έργο των Γιώργη Καράτζη και Πάρι Περισυνάκη. Τίτλος της συναυλίας, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Ανωγείων από τους Τούρκους, είναι «Στο φως της μνήμης… 1822-2022».

Χορεύει ο Θανάσης Μαυρόκωστας με την ομάδα του, ενώ η μουσική διεύθυνση είναι του Γιώργου Αραβίδη. Η ηχοληψία είναι των Μιχάλη Συγλέτου, Κώστα Γιαννακόπουλου και Βασίλη Χανιώτη. Tune master είναι η Χριστίνα Σιώρου, φροντιστές οι Κώστας Καραμούκος και Δημήτρης Μαρούλης, ενώ η παραγωγή είναι των Βασίλη Ν. Δραμουντάνη και Σωτηρίας Σβόλη. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Ανωγείων πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες έκθεση ζωγραφικής διά χειρός του αγωνιστή και εικαστικού ζωγράφου Κωνσταντίνου Φαν. Σταυρακάκη (1848-1908), στην πλατεία Αρμί των Ανωγείων, και περιλαμβάνει πίνακες του Ανωγειανού με πορτρέτα των Ανωγειανών οπλαρχηγών.

Επίσης από τις 11 έως τις 31 Αυγούστου, στη δημοτική αίθουσα «Μανόλης Κεφαλογιάννης», θα φιλοξενηθεί έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «1821: Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση».




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ