Νομός Χανίων

Χανιά: Στην 115 Π.Μ. ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας

Από σήμερα το πρωί (Τρίτη 19/07) βρίσκεται στα Χανιά ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Μαζί του είναι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ George Tsunis.

Το κλιμάκιο έφτασε το πρωί στην 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να συμμετάσχει στην ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πλαίσιο της Διμερούς Διακλαδικής Συνεκπαίδευσης Ελλάδας – ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22».

Στις ομιλίες που προηγήθηκαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα εξήρε την ομορφιά της Κρήτης αλλά και την φιλοξενία της κάνοντας μάλιστα αναφορά και στον Καζαντζάκη. Απευθυνόμενος στα στελέχη του ελληνικού και αμερικανικού στρατού είπε ότι στην Κρήτη θα σας φιλοξενήσουν και θα σας κάνουν τραπέζι, δίνοντας φαγητό ακόμα και από το υστέρημα τους. Ο κ. Τσούνης ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε πρώτα η δημοκρατία και “συνεργάζεται με τη χώρα με την πιο πετυχημένη δημοκρατία” όπως τουλάχιστον ο ίδιος δήλωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την στατική έκθεση των μαχητικών F-35.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίδειξη σκάφους της ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στο Μαράθι και τέλος η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίδειξη σκαφών.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ