ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο στην Κρήτη – Πού απαιτείται προσοχή

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός, αύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν στην Κρήτη, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά  του νησιού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με βορειοδυτικοί διεύθυνση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Παγετός θα επικρατήσει κυρίως στα ηπειρωτικά (ισχυρός στα βόρεια), με τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς στην Κρήτη.

«Στην συνέχεια, το μεσημέρι προς απόγευμα της Τρίτης, ο καιρός θα κοπάσει και θα υπάρξουν τοπικά φαινόμενα διαλειμματικού χαρακτήρα, σε Δυτικές ως επί των πλείστων περιοχές. Παραμένουμε όμως σε επιφυλακή, καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν τελειώσει», τόνισε ο μετεωρολόγος, προσθέτοντας ότι «Το απόγευμα προς το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα κάνουν την επανεμφάνιση τους, με ηπιότερα χαρακτηριστικά, αλλά με διάρκεια, καθώς θα διαρκέσουν μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης».

Η διαδικασία ύφεσης των φαινομένων ξεκινά πλέον από το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου, όπου τα εντονότερα φαινόμενα υποχωρούν προς τις ορεινές ζώνες και μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση, πλην του Οροπεδίου Λασιθίου, όπου η βελτίωση θα διαφανεί από το απόγευμα.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα κοπάσουν όμως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τόσο το πρωί της Πέμπτης όσο και την Παρασκευή.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ