Γεύση - Ψυχαγωγία

Φάρμα : Έρχεται το νέο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1

Ηταν το μακρινό 2002 τότε που το MEGA αποφάσισε να φέρει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ένα νέο διαφορετικό ριάλιτι, στο οποίο οι παίκτες θα έπρεπε να μάθουν να ζουν χωρίς ανέσεις, σε μια φάρμα μακριά από τον πολιτισμό, προσπαθώντας να ασχοληθούν με διάφορες αγροτικές εργασίες.

Η πρώτη Φάρμα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου έκανε εντυπωσιακά νούμερα τηλεθέασης. Το ενδιαφέρον του κόσμου να δει αυτή την αλλιώτικη αγροτική ζωή ήταν μεγάλο, με αποτέλεσμα το ριάλιτι να ανανεωθεί για μερικές ακόμη σεζόν. Η πορεία του, όμως, στη συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Έτσι, μένοντας για αρκετά χρόνια κλειδωμένο στο ντουλάπι, ο ANT1 αποφάσισε φέτος να το «αναστήσει», δίνοντας τη σκυτάλη της παρουσίασης στον Σάκη Τανιμανίδη.

 

Οι φετινές προσδοκίες των ανθρώπων του καναλιού για τη Φάρμα είναι υψηλές κι αυτό φαίνεται τόσο από τον άνθρωπο που έβαλαν στο τιμόνι της, όσο και από τους παίκτες που επέλεξαν, με επτά από αυτούς να είναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Ένα ακόμη ριάλιτι, λοιπόν, προστίθεται στη (μεγάλη) φετινή λίστα της ελληνικής τηλεόρασης. Πάμε να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε από αυτό.

Γεύση από Survivor

Έχοντας συνδέσει τον Σάκη Τανιμανίδη με την παρουσίαση του Survivor είναι λογικό πως οι συγκρίσεις θα ξεκινήσουν από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο παρουσιαστής μάς έχει δείξει στις τρεις σεζόν που βρέθηκε στον Άγιο Δομίνικο πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, τα οποία θα εντάξει και στην παρουσίαση της Φάρμας.

Από εκεί πέρα, όμως, στο κόνσεπτ του νέου ριάλιτι εκτός από την αγροτική ζωή είναι και τα διάφορα απαιτητικά αγωνίσματα, τα οποία θα επηρεάζουν την εξέλιξή του. Κάθε εβδομάδα θα βλέπουμε έναν αγώνα αρχηγίας, ένα αγώνα ασυλίας, ένα παιχνίδι επάθλου, αλλά και ένα quiz. Αγωνίσματα, τα οποία έχουμε φρέσκα στο μυαλό μας από το Survivor.

Παίκτες να μην έχουν ιδέα από αγροτικές εργασίες

Όπως είπαμε και προηγουμένως, λοιπόν, από τους 14 παίκτες που θα πάρουν μέρος στη φετινή Φάρμα, οι μισοί είναι αρκετά αναγνωρίσιμοι. Κάποιοι έχουν ίσως μια εμπειρία από αγροτικές εργασίες, άλλοι είναι ικανοί στα αγωνίσματα και το έχουν δείξει σε αντίστοιχα ριάλιτι, ενώ σίγουρα θα υπάρχουν κι εκείνοι, οι οποίοι θα είναι εντελώς άσχετοι με το όλο θέμα.

Άλλωστε το κόνσεπτ του παιχνιδιού είναι τέτοιο, που θέλει και παίκτες, οι οποίοι να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με την αγροτική ζωή, προκειμένου να τους δούμε σε έναν κόντρα ρόλο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ρεπορτάζ, όσον αφορά τους celebrities στη Φάρμα, θα δούμε τους ηθοποιούς Θανάση Βισκαδουράκη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Σοφία Παυλίδου και Στράτο Τζώρτζογλου, την πρώην διαγωνιζόμενη του GNTM και πραγματική αγρότισσα, Μαρία Μιχαλοπούλου, την άλλοτε «μαχήτρια» του Survivor, Ειρήνη Κολιδά, αλλά και τον παρουσιαστή Θανάση Πάτρα.

Οι εφτά διάσημοι βρίσκονται ήδη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εκπομπή Ευτυχείτε της Κατερίνας Καινούργιου, σε ξενοδοχείο των Βορείων Προαστίων, όπου κάνουν την απαραίτητη καραντίνα τους, για να μπουν στο παιχνίδι.

Κάποιον με αρχηγικές τάσεις

Οι ευθύνες στη Φάρμα θα είναι πολλές. Οι παίκτες θα πρέπει να σπέρνουν, να ποτίζουν, να καλλιεργούν το μποστάνι, να το ετοιμάσουν για συγκομιδή, να αρμέγουν τα ζώα, να κρατάνε καθαρό τον στάβλο. Ταυτόχρονα, πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν και να συμβιώσουν στο ίδιο σπίτι με ανθρώπους, τους οποίους δεν γνώριζαν μέχρι τότε.

Μέσα σε όλα αυτά σίγουρα θα υπάρξει κάποιος ή κάποιοι, οι οποίοι θα βγουν μπροστά και θα πάρουν πρωτοβουλίες. Θα έχουν αρχηγικές τάσεις και θα θέλουν να επιβληθούν. Κι εκεί ίσως τα πράγματα να πάρουν περίεργη τροπή.

Καυγάδες να φαν κι οι κότες

Όταν ζεις μακριά από ανέσεις, που θεωρούνται δεδομένες και έρχεσαι αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως η έλλειψη νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και η επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε είναι λογικό τα νεύρα σου να μην βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση.

Το παραμικρό μπορεί να σε φέρει σε σύγκρουση και αυτό προφανώς είναι κάτι που και το γνωρίζει, αλλά και το περιμένει η παραγωγή.

Έναν βουκολικό έρωτα

Κάθε ριάλιτι που σέβεται τον εαυτό του έχει να επιδείξει κι έναν έρωτα, που δημιουργήθηκε μέσα στο παιχνίδι. Ακόμη και σε πιο αθώες εποχές, όπου οι παίκτες δεν ήξεραν καν τι να περιμένουν μπαίνοντας σε ένα ριάλιτι, είχαμε δει περιπτώσεις ανθρώπων να έρχονται πιο κοντά.

Τα τελευταία χρόνια είναι λες και αυτό θεωρείται κάτι δεδομένο κι έτσι σε κάθε παιχνίδι, βλέπουμε ένα ή και περισσότερα ερωτικά ειδύλλια να δημιουργούνται. Στην περίπτωση της Φάρμας, λοιπόν, περιμένουμε έναν βουκολικό έρωτα, που θα αφήσει εποχή. Γιατί όχι;

Πηγή : www.reader.gr




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ