ΚΡΗΤΗ

Κρήτη – κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις στα αστικά λύματα

Νέα στοιχεία από τα δείγματα στα αστικά λύματα από 5 δήμους της Κρήτης για την πορεία του κορωνοιού προκύπτουν από τις αναλύσεις της τελευταίας εβδομάδας στην μελέτη που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με τις ΔΕΥΑ των περιοχών αυτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το Μανόλη Αργυράκη η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονική Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης κ. Άννα Ψαρουλάκηαπό τους ελέγχους που ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου προκύπτουν στοιχεία όμως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα επειδή το χρονικό διάστημα είναι μικρό.

Σε γενικές γραμμές όμως είπε ότι υπάρχει μια τάση για σταθεροποίηση του ιικού φορτίου.

Την τελευταία εβδομάδα όμως στις αναλύσεις των δειγμάτων από τα αστικά λύματα των Δήμων Αγίου Νικολάου και Σητείας διαφαίνεται μια περαιτέρω επιβάρυνση κάτι που δεν είχε καταγραφεί πριν από 10 ημέρες όπου τα δείγματα έδειχναν μηδενικό φορτίο.

Παρατηρήσαμε είπε η κ.Ψαρουλάκη να έχουμε το ίδιο φορτίο σε αυτούς τους δύο Δήμους ανάλογο με εκείνο των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Όσον αφορά το Ηράκλειο τα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση ή και μείωση του ιικού φορτίου.

Οι δειγματοληψίες γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και μέχρι τώρα έχουν ληφθεί από 5 έως 7 δείγματα στους Δήμους που μετέχουν στη μελέτη.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ