ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

72 ξενοδοχεία αλλάζουν χέρια – Και Κρητικά στη λίστα

Στην κοινοπραξία που αποτελείται από το fund SMER του Νίκου Καραμούζη, την οικογενειακή εταιρεία επενδύσεων του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και σχήμα που συνδέεται με τον ισραηλινό όμιλο ξενοδοχείων Brown, οδεύουν τα 72 ξενοδοχεία που έχει θέσει προς πώληση η εταιρεία διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις Ιntrum.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και τυπικά η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, με τη συνεδρίαση των σχετικών επιτροπών. Οι τελικές υπογραφές και η μεταβίβαση των ξενοδοχείων αναμένονται έως και τις αρχές του 2023.

Το πακέτο Tethys

Ο λόγος γίνεται για το πακέτο Tethys, το οποίο αποτελείται από 72 ξενοδοχεία που λειτουργούν ως ενέχυρα δανείων 69 εταιρειών, συνολικού ύψους περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως η Μύκονος, η Κρήτη, η Νάξος και η Χαλκιδική, με τη συνολική δυναμικότητά τους να προσεγγίζει τις 4.000 κλίνες.

Η συμμετοχή μεγάλων funds στο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Intrum δείχνει το ισχυρό ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τον εγχώριο κλάδο, αλλά και τα σημαντικά περιθώρια προσέλκυσης νέων κεφαλαίων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ