ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για 20 λεπτά το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια

Ακόμα μια θρασύτατη τουρκική πρόκληση, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρνούνται να δώσουν άδεια υπερπτήσης επί 20 λεπτά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος επέστρεφε από το Ιράκ στην Ελλάδα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ιράκ, κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Οι Τούρκοι, προφανώς για “καψώνι”, οταν πλησίασε στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης και έδωσαν, μόνο όταν η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤτο σκάφος «Νεφέλη» είχε αναχωρήσει από το Ιράκ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην περιοχή. Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση την οποία ωστόσο απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Οι Τούρκοι

Ήταν μια πολιτική πτήση και η ενέργεια αυτή δείχνει το πόσο η τουρκική πλευρά, έχει ξεφύγει πλέον όσον αφορά τις προκλήσεις, ενόψει μάλιστα και της Συνόδου Κορυφής, η οποία για άλλη μια φορά δεν θα πάρει κάποια απόφαση για κυρώσεις.

Πηγή : www.news247.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ