ΚΡΗΤΗ

Μια κατοικία-όαση στα νότια παράλια της Κρήτης

Με επένδυση από πέτρα και σκυρόδεμα, το Ring House είναι μια εκπληκτική κατοικία που κόβει την ανάσα στα νότια παράλια της Κρήτης, η οποία ενσωματώνεται με το γύρω φυσικό τοπίο.

Η μινιμαλιστική κατοικία βρίσκεται στο χωριό Αγία Γαλήνη, το οποίο απέχει 55 χλμ. από το Ρέθυμνο. Το καμπύλο σχήμα της κατοικίας, ακολουθεί με συνέπεια το περίγραμμα της γης, ενώ τα ουδέτερα υλικά της ενώνονται ομοιόμορφα με το αμμώδες έδαφος, ενσωματώνοντας παρεταίρω την δομή με τον λόφο πάνω στον οποίο έχει τοποθετηθεί.

Το σχήμα U της κατοικίας, περιβάλλει μια κεντρική αυλή με έναν κήπο με εσπεριδοειδή και βότανα, η οποία σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να τα προστατεύει από το σκληρό κλίμα. Εσωτερικά οι λευκοί τοίχοι λούζονται με φυσικό φως δημιουργώντας μια φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες παρέχουν εκτεταμένη θέα στο Λιβυκό Πέλαγος. Στο εξωτερικό το σπίτι διαθέτει μια πανέμορφη βεράντα και πισίνα υπερχείλισης.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του υπάρχοντος περιβάλλοντος, όλοι οι σπόροι συλλέχθηκαν από την περιοχή πριν από την κατασκευή της κατοικίας και καλλιεργήθηκαν σε θερμοκήπιο. Τα φυτά έπειτα φυτεύτηκαν γύρω από τη δομή του κτιρίου για να αποκατασταθεί η φυσική χλωρίδα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Ring House παρακάτω:


decaARCHITECTURE



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ