ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νομός Χανίων

Χανιά: “Έπεσαν” οι υπογραφές για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου

Τον δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Χανίων, που επί δεκαετίες διεκδικούσαν ο κόσμος του ναυταθλητισμού και η τοπική κοινωνία, ανοίγει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κ. Γιάννη Χίνο και την πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων κ. Σοφία Τσισμενάκη.

Κολυμβητήριο Χανίων

Το έργο, προϋπολογισμού 7.520.000€ με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Αθλητισμού, αφορά την ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου και αναμένεται να δημοπρατηθεί πριν από το Πάσχα.

Κολυμβητήριο Χανίων

Για μια ιστορική ημέρα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια και υλοποιείται το έργο πνοής για την αθλητική κοινότητα των Χανίων» τόνισε. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κ. Χίνος, ο οποίος σημείωσε πως «υπεγράφη η σύμβαση όπως έπρεπε και με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται μετά τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ενώ τόνισε πως σύμφωνα με τη διευθύντρια οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχουν δεσμευτεί τα χρήματα.

Αντικείμενο της τριετούς Προγραμματικής Σύμβασης είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από τον ΟΑΚ ως φορέα υλοποίησης της δημοπράτησης και της εξέλιξης των εργασιών προς το Υπουργείο Αθλητισμού που είναι ο κύριος του έργου. Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων θα επιβλέπει την πρόοδο των εργασιών. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρης Παπαδογιάννης μίλησε για ένα έργο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας των Χανίων και εκτίμησε ότι σε δύο – τρεις εβδομάδες θα γίνει η δημοπράτηση με διαδικασία ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού καθώς το κόστος υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις ώστε το ταχύτερο δυνατό να προκύψει ανάδοχος.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται αποκατάσταση, λειτουργική, αισθητική βελτίωση και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των υπαίθριων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα. «Ο ΟΑΚ μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ανακαινιστεί πλήρως το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση Ολυμπιονικών και διεθνών πρωταθλητών στον υγρό μας στίβο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αθλητισμού.

Κολυμβητήριο Χανίων

Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, εξάλλου, δεσμεύτηκε πως ο Οργανισμός έχει εμπειρία και γνώση σε μεγάλα έργα και, παρόλο που το έργο είναι σύνθετο, θα εκτελεστεί με αρτιότητα για να αποδοθεί στην κοινωνία όπως πρέπει. «Στην επίβλεψη θα ιδιαίτερα αυστηροί, γιατί το έργο περιλαμβάνει κτηριακά, ηλεκτρομηχανολογικά, θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και όλα αυτά δημιουργούν μια συνθετότητα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδογιάννης.

Οι διοικήσεις του ΕΑΚ και του ΝΟΧ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το υπουργείο καλούνται τώρα να εξασφαλίσουν εναλλακτική για τη συνέχιση των προπονήσεων των τετρακοσίων και πλέον αθλητών του Ναυτικού Ομίλου. «Ένα σημαντικό βήμα έγινε αλλά έχουν να γίνουν ακόμα πολλά και αρχίζουν τώρα και τα μεγάλα προβλήματα για το ΝΟΧ, ευχάριστα μεν αλλά προβλήματα, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής θα πρέπει να εξασφαλιστούν χώροι για να μπορούν οι αθλητές και τα παιδιά να προπονούνται» σημείωσε ο κ. Χίνος.

Κολυμβητήριο Χανίων

Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης στο υπουργείο Αθλητισμού ήταν η βουλευτής Χανίων κ. Σέβη Βολουδάκη, το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων και υπεύθυνος για την ναυταθλητική εγκατάσταση κ. Λευτέρης Μπουζάκης, ο  αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΝΟΧ .

Η βουλευτής κ. Σέβη Βολουδάκη τόνισε ότι «είναι η ώρα να έχουν τα Χανιά το κολυμβητήριο που μας αξίζει, αντάξιο των αθλητών που έχουν διακριθεί σε εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και αντάξιο όλων των παιδιών που καθημερινά αθλούνται σε αυτό, των προπονητών αλλά και των γονιών τους». Η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όπου ανήκει το Ναυταθλητικό Κέντρο, κ. Σοφία Τσισμενάκη, υπογράμμισε ότι «η επίβλεψη του έργου από τον ΟΑΚ αποτελεί εγγύηση ότι θα εκτελεστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον πιο σύντομο χρόνο».

ΠΗΓΗ: neakriti.gr




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ