Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Εορταστικές πασχαλινές δράσεις για παιδιά

Ο Δήμος Πλατανιά προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε μια σειρά από βιωματικές, ψυχαγωγικές δράσεις την περίοδο του Πάσχα. «Φτιάχνουμε το Πάσχα μέσα από τις αναμνήσεις μας» είναι ο γενικός τίτλος των δράσεων που ξεκινούν τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, που θα πραγματοποιηθούν στις Δημοτικές μας Ενότητες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες και με βοηθό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι, να γίνουν ζωγράφοι, κηπουροί, γλύπτες, δημιουργώντας κάθε φορά τα δικά τους μοναδικά πρωτότυπα έργα που έχουν σχέση με το Πάσχα και την άνοιξη, ‘φτιάχνοντας’, μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, αναμνήσεις.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Λουπάκη Ασπασία  δήλωσε τα παρακάτω «…το Πάσχα είναι γιορτή της ελληνικής παράδοσης και των εθίμων. Η γιορτή της άνοιξης και των παιδικών αναμνήσεων για όλους μας. Οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να μάθουν για τα ήθη και τα έθιμα μας και να δημιουργήσουν τα δικά τους βιώματα και εμπειρίες από το Πάσχα. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές των εργαστηρίων και καλούμε τους γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν και να απολαύσουν τις δράσεις…».

Τα εργαστήρια είναι με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή των παιδιών.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τις Κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους λοιπούς Τοπικούς Φορείς του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των δράσεων.

Μεγάλη Δευτέρα 10/04/2023

ΩΡΑ: 11:00π.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βατόλακου

ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ

Ήρθε η άνοιξη και η φύση ξυπνά. Με τρόπο βιωματικό και με βοηθό το θεατρικό παιχνίδι ανακαλύπτουμε αρωματικά φυτά της Κρήτης και φτιάχνουμε τις δικές μας μοναδικές γλάστρες.

Μεγάλη Τρίτη 11/04/2023

ΩΡΑ: 11:00π.μ., στο Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανιά

ΤΟ ΑΒΓΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Πολλά αβγά, αμέτρητα αβγά και ανάμεσα τους ένα διαφορετικό .

Ένα διαδραστικό εργαστήρι όπου θα προκύψουν πολλά και διαφορετικά αβγά φτιαγμένα από τα χέρια μας.

Μεγάλη Τετάρτη 12/04/2023

ΩΡΑ: 11:00π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαχερωνίτισσας

ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ

Η ιστορίας, μιας πασχαλίτσας γίνεται η αφορμή να οδηγηθούμε στο βαθύτερο νόημα της γιορτής του Πάσχα την Αγάπη. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με τη δημιουργία της δικής μας μοναδικής χειροποίητης λαμπάδας.

Μεγάλη Πέμπτη 13/04/2023

ΩΡΑ:11:00 π.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραβδούχα

ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η πασχαλινή ιστορία του κοκκινολαίμη και της παπαρούνας γίνεται αφορμή για δημιουργία ενός τρισδιάστατου έργου τέχνης.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ