Δήμος Κισάμου

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου

Εν πληθούση Εκκλησία, με την συμμετοχή ικανού αριθμού Κληρικών εκ της Ιερά Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου και της όμορης Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου (συλλειτουργούντων και συνευχομένων), στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου Κισάμου, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, τελώντας την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Βαϊδομαρκάκη, ευλαβούς εγγάμου νέου εκ της ιστορικής περιοχής Ιναχωρίου (Χρυσοσκαλίτισσα).

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος καλωσόρισε τον νέο διάκονο «στην πνευματική οικογένεια του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου», δίδοντας του πατρικές συμβουλές και παραινέσεις, «ιερές παραγγελίες». «Ιδού ήγγικε και δια σε η ώρα της προσωπικής σου Πεντηκοστής. Η πλέον ιερή, φρικτή και αγία ώρα της ζωής σου καθώς, μετ΄ ου πολύ, θα λάβεις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης και θα καταστείς κρίκος της μακραίωνης ιερής αλυσίδας αγίων Κληρικών της τοπικής αλλά και της καθόλου Εκκλησίας. Σεισμός πολλών βαθμών θα πρέπει να συντελεστεί σήμερα εις το είναι της υπάρξεως σου. Σεισμός, όχι καταστρεπτικός όπως αυτόν που βιώνει στις μέρες μας η ανθρωπότητα, αλλά σεισμός δημιουργικός· σεισμός πνευματικός, αναγέννησις και ανακαίνισις εν Χριστώ της υπάρξεως σου. Καλείσαι σήμερα να θάψεις τον σαρκικό άνθρωπο δια να μπορέσει να αναγεννηθεί, να αναστηθεί ο «νέος», ο πνευματικός, ποιώντας καινά τα πάντα. Ο φόβος του Θεού, η προσοχή σου, ο ιερός σου ζήλος, η υπακοή σου, η άνευ όρων και ορίων αγάπη σου δια τον συνάνθρωπο, η προσευχή σου και η βίωση των μυστηρίων της χάριτος του Θεού είναι τα πνευματικά εκείνα εφόδια τα οποία καλείσαι να μετουσιώσεις σε βίωμα και εμπειρία εις την από τούδε και στο εξής επι γής πορεία σου. Καλείσαι να γίνει όχι άλλος ένας… καλός Κληρικός, αλλά ένας άγιος Κληρικός. Από αγίους Επισκόπους, Ιερείς και Διακόνους έχει ανάγκη η Εκκλησία μας και όχι από καλούς», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αναλύοντας, εν τάχει, τα «ιερά,  πνευματικά αυτά εφόδια».

Ακολούθως ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα Αιδ. Πρωτ. π. Βασίλειο Φραγκιαδάκη, Κληρικό της ομόρου Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου, παραγγέλλοντας εις τον νεοχειροτονηθέντα  όπως «μετά τον Θεό και τον Επίσκοπο σου τελείς εν πλήρη υπακοή εις τον πνευματικό σου».

Την Αδελφότητα της Ι. Μονής Παναγίας Χρυσοσκαλιτίσσης «δια τον πνευματικό επιστηριγμό και την εν γένει συμπαράσταση», τον Ιερό Κλήρο «δια την προσευχητική συμμετοχή», την ευλαβή διακόνισσα του Μαγδαληνή, τους κατά σάρκα οικείους ως και το πλήθος των συγγενών, γνωστών και συντοπιτών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τον προαύλιο χώρο του, καλώντας όλους: «κλείνοντας γόνυ όπως δεηθούν του Παρακλήτου ίνα καταστήσει άξιο διάκονο των μυστηρίων του Θεού τον νέο διάκονο της Εκκλησίας».



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ