ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Κόβουν» το ψάρεμα οι αλιείς λόγω της τιμής του πετρελαίου κίνησης – Λιγότερα ψάρια στην αγορά (βίντεο)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αλιείς της Κρήτης, καθώς οι συνέπειες της ακρίβειας έχουν αντίκτυπο και στο δικό τους μεροκάματο το οποίο βγαίνει πλέον με δυσκολία.

Τα ψάρια θεωρούνται από πολλούς πολίτες είδος πολυτελείας ακόμα και στη διάρκεια της νηστείας και η ζήτηση έχει μειωθεί κατά 50%, με αποτέλεσμα και οι ψαράδες να μειώνουν τη συχνότητα που βγαίνουν με τα καΐκια για ψάρεμα, αφού το κόστος της αλιείας έχει φτάσει στα ύψη.

Ειδικότερα, η ζήτηση έχει πέσει κατακόρυφα αφού η ακρίβεια είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις για τους ψαράδες, ενώ οι πελάτες ζυγίζουν καλά τα έξοδά τους και όταν αποφασίζουν να αγοράσουν θαλασσινά επιλέγουν τα πιο οικονομικά και όχι τα ακριβότερα είδη. Ενδεικτικό είναι ότι οι καταναλωτές ζητούν ακόμη και… έκπτωση στην τιμή του ψαριού.

Στο γνώριμο σημείο των ψαράδων στην πλατεία 18 Άγγλων καθημερινά η κουβέντα κινείται καθημερινά γύρω από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και την οικονομική δυσχέρεια.

Μαζί με την ακρίβεια και τα είδη εισβολείς που απειλούν την ψαριά, έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους αλιείς.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnews




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ