Δήμος Πλατανιά ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμου Πλατανιά: Ολοκλήρωση της ομαδικής έκθεσης «Ο πόλεμος τελικά δε θα νικήσει», στο Πολύκεντρο Βουκολιών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ο πόλεμος τελικά δε θα νικήσει», η οποία παρουσιάστηκε στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά από τον Δήμο Πλατανιά,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την υποστήριξη της  Αίθουσας Τέχνης Match More και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – “Ελαιουργείον” και με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών. Η έκθεση περιλάμβανε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και κατασκευών μικτής τεχνικής, στέλνοντας ένα αντιπολεμικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο που μαίνεται στην Ευρώπη και ταυτόχρονα τονίζοντας την αναγκαιότητα της ειρήνης. Την έκθεση επισκέφτηκαν πολλοί κάτοικοι,  μαθητές  και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που παρουσίαζαν τα έργα τους, ενώ την τελευταία μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση για το κοινό από τους επιμελητές Δρ. Κωνσταντίνο Β. Πρώιμο και Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης, ο κ. Μαλανδράκης δήλωσε: “το Πολύκεντρο Βουκολιών, που κατασκευάστηκε τα προηγούμενα χρόνια, εδραιώνεται ως ένας πολυχώρος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν  συνεχής λειτουργία του, με την παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων  και δρώμενων, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δημιουργούς.”

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασπασία Λουπάκη ανέφερε επίσης σχετικά: “Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο  της συνεχόμενης λειτουργίας του Πολύκεντρου Βουκολιών θα παρουσιάσει, το επόμενο διάστημα, τέσσερις διαδοχικές εκθέσεις.

«Στόχος μας είναι πάντα η καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου, σαν σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους πνευματικούς δημιουργούς».

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί εικαστική έκθεση με τον διακριτικό τίτλο “Γαλάζιες Κυρίες” του Κώστα Σπανάκη, σε επιμέλεια της Δρ. Αλεξάνδρας Κουρουτάκη, φωτογραφική έκθεση με τον διακριτικό τίτλο : “Ο κόσμος των εντόμων” του κ. Νίκου Καμπιανάκη και σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων,  την έκθεση ενδυματολογικού χαρακτήρα, με υλικό από  την Μουσειακή Συλλογή του Λυκείου  “Αστική Ζωή των Χανίων” (τέλος 19ου αιώνα μέχρι την δεκαετία του 1970), σε επιμέλεια της κ. Βάλιας Μαργαρίτη- Αεράκη. Οι παραπάνω εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.”

Στην έκθεση  συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Ellen Weijers, Loes Huisint Veld, Μαγδαληνή Βογιατζή, Steve Gianakos, George Grosz, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Μιχάλης Δουκουμετζάκης, Azadeh Etebarian, Αντιγόνη Καββαθά, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Αθανάσιος Καλατζής, Νίκος Καμπιανάκης, Μανώλης Καραταράκης, Νίκος Κατερουδάκης, Manuella-Karin Knaut, Alex Komodikis, Δήμητρα Κουφάκη, Γιώργος Λεωνιδόπουλος, Βαγγέλης Λυμπουρίδης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ματθαίος Μακαρώνας, Φάνης Μανουσάκης, Ελένη Μανωλαράκη, Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης, Δημήτρης Μεράντζας, Ιωάννης Μονογυιός, Νίκος Μπασιάς, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Baptiste Debombourg, Ελένη Παυλοπούλου, Νατάσσα Πουλαντζά, Κώστας Σπανάκης, Κωνσταντίνος Σταματίου, Γιάννης Στεφανάκις, Ελευθερία Σωτηροπούλου, Χρήστος Τσάμης και Αντώνης Φραντζεσκάκης.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ