Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χαιρεθιανά Κισάμου: Πρόοδος και πολιτισμός

Μια επίσκεψη στο χωριό Χαιρεθιανά Κισάμου, πρώην κοινότητα, που σήμερα ανήκει στο Δήμο Κισάμου θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε μια καλπάζουσα πρόοδο με μια σειρά μικρότερων και μεγαλύτερων έργων που  βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους και κυριολεκτικά άλλαξαν την εικόνα του χωριού προς το καλύτερο και όχι λιγότερο χρήσιμο.

Πρώτον: Ανακαίνισαν το Δημοτικό Σχολείο με απόλυτη πληρότητα τόσο στο ίδιο το οικοδόμημα, όσον και τον περιβάλλοντα χώρο έκτασης ενός περίπου στρέμματος.

Λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο με την επωνυμία Κωνσταντίνος Μυλωνάκης και αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό πολύ ελκυστικό, ζηλευτό και ενδιαφέρον.

Χρηματοδότης του έργου ο μακαριστός Κωνσταντίνος Εμμ. Μυλωνάκης και η υλοποίηση του έργου έγινε από τη σύζυγό του, στην οποία είχε πριν τον αιφνίδιο, εξ ατυχήματος, θάνατό του, εκφράσει αυτή την επιθυμία του, και η οποία προς τιμήν της ανταποκρίθηκε πλήρως πραγματοποιώντας την καλύτερη δυνατή ανακαίνιση του μνημείου.

Δεύτερον: Τρεις πετρόκτιστες βρύσες «εκ πέτρας λελατομημένες»

Η μία βρίσκεται εν λειτουργία στον κεντρικό δρόμο, στην αρχή της εισόδου του χωριού στη δεξιά μεριά του δρόμου επί της πλατείας Κωνσταντίνου Μυλωνάκη, πρακτικού ορθοπεδικού, παππού του δωρητή της ανακαίνισης του σχολείου.

Χρηματοδοτήθηκε από τον μακαριστό Γιάννη Θεοδωρογλάκη προς τιμήν του μακαριστού πατέρα του, δασκάλου Αλεξάνδρου Θεοδωρογλάκη.

Η εν λόγω βρύση μαρτυρεί την αγάπη και των δυο για το χωριό και δικαίως εισπράττουν από τους χωριανούς και τους περαστικούς τις ευχές των για τη μακαρία ανάπαυσή τους «εν χώρα ζώντων».

Η δεύτερη επίσης πετρόκτιστη βρύσση βρίσκεται στην ευθεία του ίδιου δρόμου προς το κέντρο του χωριού απάναντι από τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων στην πλατεία Αρτεμίου και Κωνσταντίνου Παντελάκη και χρηματοδοτήθηκε από τον χωριανό μας Ελευθέριο Δημητρίου Παντελάκη στη μνήμη των γονιών και των κατά σάρκα συγγενών του.

Ο δωρητής είναι νέος άνθρωπος, άξιος και τιμημένος, πολύ αγαπητός από τους χωριανούς μας όλους, του αξίζουν συγχαρητήρια και ευχές για το πρόσωπο και τη ζωή του και για τους προγόνους του το «αιωνία η μνήμη».

Η τρίτη πετρόκτιστη βρύση και μεγαλύτερη βρίσκεται πάνω στον ίδιο δρόμο προς το τέλος του οικισμού του χωριού σ’ ένα πανοραμικό κορύφωμα και καλύπτει 100 τετραγωνικά περίπου, πολύ περιποιημένο και άριστα διακοσμημένο με άπλετο φωτισμό και άφθονο νερό.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια Θεοχαράκηδων που δραστηριοποιείται με την εμπορία αυτοκινήτων στην Αθήνα, η οποία αγαπά το χωριό ως δικό της, γιατί κάποιοι από τους προγόνους την έζησαν σ’ αυτό πολύ παλαιότερα και το έκαναν από ευγνωμοσύνη προς τους κατοίκους του χωριού από τους οποίους αγαπήθηκαν και αγάπησαν.Τιμούμε τους εν ζωή και μακαρίζουμε τους κεκοιμημένους με πολλές ευχαριστίες και ευχές.

Πίσω απ’ όλα αυτά υπάρχει, κινείται και λειτουργεί ο τοπικός πρόεδρος του χωριού κ. Γιώργος Θεδωρογλάκης.

Συγχαίρουμε όχι μόνο τον Πρόεδρο αλλά και όλους τους άλλους που συνεργάζονται μαζί του, καταννοούν τις αγωνίες του για το χωριό και συμμερίζονται και στηρίζουν τις απόψεις του.

Εξ όλων αυτών ξεχωρίζουμε τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Κισάμου κ. Μιχαήλ Θεοδωρογλάκη, χωριανός μας και ο οποίος από την πλευρά του Δήμου κάνει ό,τι μπορεί νομίμως για την πρόοδο και τον πολιτισμό του χωριού.

Πάνω απ’ όλους τιμούμε τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη ο οποίος νοιάζεται για το χωριό μας, παρακολουθεί και στηρίζει  τα γενόμενα και βρίσκεται πάντοτε μαζί μας.

Με ευχές και αγάπη

π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ