Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κίσαμος: Εντυπωσιακά πλάνα από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στις Γιορτές Ρόκκας

Φέτος, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στις Γιορτές Ρόκκας ήταν ατμοσφαιρική, με ήχους που μας γοήτευσαν και μας ταξίδεψαν, σε μία περίοδο που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, πάνω από ένα φαράγγι απαράμιλλης ομορφιάς.

Το Thesis trio μας παρουσίασε μια συναυλία που ενώνει το χθες με το σήμερα, την απαρχή της φωνητικής τέχνης στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική, με φωνητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ο Γιώργος Καλούδης, ενσωμάτωσε την κλασσική κρητική λύρα και το τσέλο στο ρεπερτόριο, και δημιούργησε εμπνευσμένες μεταγραφές κι αισθητικές παρεμβάσεις στα έργα που παρουσιάστηκαν, κάνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στα μουσικά κείμενα, με σεβασμό στην αισθητική του αρχικού μουσικού κειμένου.

Λίγα λόγια για το Timelapse

Πιστοί κι εμείς στο ραντεβού μας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, ανηφορήσαμε για την Ρόκκα όπου φτάσαμε κατά τις 19:30 και επιτόπου στήσαμε τις τρεις κάμερες όπου άμεσα ξεκίνησαν να τραβούν φωτογραφίες με την λειτουργία του Interval timer shooting με σκοπό την δημιουργία του παραπάνω βίντεο.

Τραβήχτηκαν συνολικά πάνω από 5.950 φωτογραφίες, ένα υλικό χωρητικότητας περίπου 108GB, όπου έπρεπε να διαχειριστούμε και να επεξεργαστούμε για 5 ημέρες για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο βίντεο. Κατά την επεξεργασία και σε ορισμένες λήψεις είχε εφαρμοστεί εξειδικευμένη τεχνική ramping & leveling για “Holy-Grail” Timelapse (έτσι ονομάζονται τα timelapse που περιλαμβάνουν ομαλή μετάβαση από μέρα σε νύχτα), μια χρονοβόρα διαδικασία όπου φέτος βελτιωθήκαμε στην τεχνική και στο αποτέλεσμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Απολαύστε το φετινό #Timelapse σε εκπληκτική UHD ανάλυση (3840*2160 – 30fps)

Rokka 2021 UHD Timelapse by theMultiMaker



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ