Γεύση - Ψυχαγωγία

10 τρόφιμα που «μοιάζουν» υγιεινά, όμως… δεν είναι

Υπάρχουν τρόφιμα, τα οποία φαίνεται ότι είναι υγιεινά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού και, ως εκ τούτου και «κρυμμένες» θερμίδες.

Ποια είναι αυτά;

  1. Granola

Η Granola ακούγεται σαν μια υγιεινή επιλογή πρωινού, όμως έχει πολλές θερμίδες, και κάποια έχουν και πολύ ζάχαρη. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να φτιάξετε τη δική σας σπιτική granola για μια πιο υγιεινή επιλογή.

  1. Γιαούρτι με γεύσεις

Τα γιαούρτια με γεύσεις περιέχουν πολύ ζάχαρη. Προτιμήστε ένα απλό γιαούρτι και βάλτε μέλι, φρούτα ή δική σας μαρμελάδα.

  1. Αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνονται σαν μια πιο υγιεινή, εναλλακτική λύση από τα γλυκά, όμως έχουν πολύ ζάχαρη και πολλά συντηρητικά για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.

  1. Τρόφιμα χωρίς ζάχαρη

Ορισμένες τροφές χωρίς ζάχαρη περιέχουν ασπαρτάμη, η οποία έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Όλα τα γλυκαντικά έχουν υποβληθεί σε κάποιο είδος χημικής διαδικασίας και κάποια από αυτά προκαλούν ερεθισμό του στομάχου.

  1. Τα αναψυκτικά διαίτης

Τα τεχνητά γλυκαντικά στο αναψυκτικά διαίτης δίνουν αίσθημα κορεσμού, αλλά προκαλούν και άνοδο της ινσουλίνης που μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους.

  1. Μπάρες δημητριακών

Ακούγονται υγιεινές, φαίνονται υγιεινές, αλλά – κυρίως αυτές στα ράφια των σούπερ μάρκετ – περιέχουν ζάχαρη.

  1. Χυμοί φρούτων

Οι χυμοί φρούτων είναι γεμάτοι με ζάχαρη. Επιπλέον, δεν περιέχουν τις πολύτιμες ίνες που μπορεί να προσλάβει κανείς τρώγοντας κανονικά φρούτα.

  1. Δημητριακά

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένα υγιεινό πρωινό, αλλά αν δεν είναι ολικής αλέσεως, τα δημητριακά με σάκχαρα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

  1. Ποπ κορν

Αν φάτε μια σακούλα ποπ κορν τότε θα ξεπεράσετε με μιάς τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αλατιού. Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ενέχει διάφορους κινδύνους όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

  1. Hummus

Φτιάχνεται από ρεβύθια είναι δυνατόν να είναι ανθυγιεινό; Κι όμως είναι. Το έτοιμο Hummus περιέχει αλάτι και λιπαρά και κάποια περιέχουν μάλιστα και πάρα πολύ αλάτι.

Πηγή: economistas.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ